Najnovije

Grad Sombor: Srednjeročni plan grada u završnoj fazi izrade

 

  • U prostorijama Gradske uprave Sombor minulog petka održan je sastanak u okviru završne faze izrade Srednjeročnog plana grada Sombora za period 2023 – 2025. godine

Na sastanku su učestvovali predstavnici Gradske uprave i sektorski eksperti Stalne konferencije gradova i opština, koji su usklađivali i razmartali završne izmene u okviru izrade Srednjeročnog plana grada, kao i dodatne predloge koji bi mogli da budu uključeni u ovaj dokument.

Srednjeročni plan grada Sombora za period 2023 – 2025. godine izrađuje se u skladu sa Zakonom o planskom sistemu, Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom i Uredbom o metodologiji za izradu srednjoročnih planova. Plan predstavlja sveobuhvatan planski dokument koji se donosi za period od tri godine i omogućava da se povežu javne politike sa srednjoročnim okvirom rashoda.

Grad Sombor je konkurisao za pakete podrške za izradu srednjeročnog plana i dobio u okviru programa EU Exchange 6 – „Povećanje kredibiliteta planiranja, programskog budžetiranja i kontrole izvršenja javnih rashoda na lokalnom nivou u Srbiji“ koji finansira Evropska unija u okviru nacionalnog Programa IPA 2019. Nadležne institucije na nacionalnom nivou su Ministarstvo finansija i Republički sekretarijat za javne politike, uz Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Stalna konferencija gradova i opština ima ulogu implementacionog partnera.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Upravlјao vozilom sa 3,38 promila alkohola u organizmu
Zoran Rus predsednik Skupštine grada Sombora sazvao 22. sednicu

Kategorije

Izbornik