Najnovije

Grad Sombor punopravni partner u projektu CINEMA

 

  • Grad Sombor privodi kraju učešće u realizaciji projekta „CREATIVE INDUSTRIES FOR NEW URBAN ECONOMIES IN THE DANUBE REGION – CINEMA“ („Uloga kreativnih industrija u novoj urbanoj privredi u Dunavskom regionu“, akronim CINEMA). Kao jedna od poslednjih aktivnosti u projektu održan je oktugli sto sa temom “Otvoreni dijalog u okviru kreativnih industrija” u cilju okupljanja predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora, aktivnih u sferi kreativnih industrija u Gradu Somboru kako bi im bio predstavljen Nacrt Lokalnog akcionog plana za podršku kreativnim industrijama

Prisutnima je u svečanoj sali zgrade Županije u petak 23. decembra, predstavljen i celokupan projekat CINEMA i njegovi ostali postignuti rezultati.

Projektni konzorcijum CINEMA projekta čine 22 partnera, lokalnih samouprava, privrednih komora, organizacija civilnog sektora i obrazovnih institucija iz Nemačke, Austrije, Slovenije, Slovačke, Srbije, Rumunije, Bugarske i Moldavije. Iz Srbije zastupljeni su Grad Sombor i Regionalna razvojna agencija Bačka kao punopravni partneri i Grad Novi Sad kao pridruženi partner.

Ukupno trajanje CINEMA projekta je 30 meseci, od 1. jula 2020. do 31. decembra ove godine. Vrednost projekta iznosi 2.249.073,50 evra. Budžet Grada Sombora u projektu je 73.495 evra.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Božićna čestitka predsednika Opštine Kula Damjana Miljanića
Podela novogodišnjih paketića u Opštini Odžaci

Kategorije

Izbornik