Ekonomija

Grad Sombor i JKP Vodovod Bezdan zajedno na završetku poslova vodosnabdevanja žitelja Koluta

 

  • Radovi izgradnje dovodnika vode od Bezdana ka Kolutu, kojim će se rešiti pitanje vodosnabdevanja naseljenog mesta Kolut su pri kraju. Završetak radova druge faze obišao je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, direktor JKP „Vodovod“ Bezdan Dejan Kubatov i predstavnici Saveta Mesne zajednice „Kolut“

Prema rečima Ratkovića, akcenat je stavljen na rešavanje problema vodosnabdevanja na teritoriji Grada Sombora, te je izrazio zadovoljstvo uspešnom realizacijom ovog projekta koji će značajno olakšati život stanovnika Koluta.

  • U prošloj godini smo započeli ovaj veoma značajan projekat izgradnje dovodnika, koji se sastoji iz dve faze. Sada se radi na drugoj fazi i ostalo je još nekih 300 metara kako bi se ova investicija završila. Očekujemo da u narednih dve do tri nedelje, bude kompletno završena ova deonica, da krenu probe, analize i da stanovnici Koluta negde početkom juna dobiju pijaću kvalitetnu vodu, što je svakako cilj svih nas u Gradu – rekao je gradonačelnik.

Ratković je pojasnio i da Grad nastavlja sa obnavljanjem i izgradnjom novih dovodnika i fabrika vode kako bi svako naseljeno mesto dobilo pijaću vodu, kao i da će i u skladu s tim, u narednom periodu stanovnici Stapara i Doroslova biti opremljeni pijaćom vodom iz Fabrike vode „Jaroš“.

Izvođač radova je Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ Bezdan, a direktor Dejan Kubatov, naveo je da izgradnja cevovoda predstavlja značajan projekat koji je samo jedan u nizu zajedničkih investicija Grada Sombora i JKP „Vodovod“ Bezdan.

  • Nakon ovih grubih radova prelazimo u fazu završetka crpne stanice, odnosno, buster pumpe u crpnoj stanici i to bi bilo u principu najveći deo poslova što se tiče ovog projekta. Izuzetno smo zahvalni Gradu Somboru, što je imao ogromno povrenje da ovu vrstu posla posveti nama kao firmi, da mi kao firma možemo da završimo poslove, ono što je iz naše najuže delatnosti – poručio je Kubatov.

Ukupna dužina deonice je oko 4,2 kilometra, a za njenu realizaciju iz budžeta lokalne samouprave izdvojeno je 42 miliona dinara.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

Svetska istraživačka konferencija o soji prvi put u Evropi
Bez naplate parkinga na Vaskršnje praznike – Parking servis Sombor

Kategorije

Izbornik