Najnovije

Grad Sombor: Dodeljeni ugovori građanima za subvencije po konkursu energetske sanacije u porodičnim kućama i stanovima

 

Kako bi odgovorio na potrebe svojih sugrađana i privrednika, ali i mera koje sprovodi Vlada Republike Srbije, odnosno Ministarstvo rudarstva i energetike, u vezi sa podsticanjem aktivnosti za podizanje energetske efikasnosti, Grad Sombor je i ove godine učestvovao na javnom pozivu za dodelu subvencija za finansiranje programa energetske sanacije porodičnih kuća i stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave

Na taj način obezbeđeno je 15 miliona dinara od Republike Srbije, a u gradskom budžetu opredeljen je još toliki iznos, tako da je ove godine za mere energetske sanacije u porodičnim kućama i stanovima obezbeđeno ukupno 30 miliona dinara za ovu namenu.

Dodela ugovora sugrađanima koji su na javnom pozivu dobili sredstva za sufinansiranje mera energetske sanacije u njihovim domovima organizovana je danas u Velikoj sali Gradske kuće.

Ugovore je sugrađanima uručila zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica koja je istakla da osim subvencija za zamenu stolarije, ove godine je javni poziv obuhvatio i mere izolacije spoljnjih zidova, podova ili krovnog pokrivača, ugradnje novih kotlova za grejanje, nove cevne grejne mreže i radijatora, toplotnih pumpi i solarnih kolektora za centralnu pripremu sanitarne tople vode.

  • Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da pomognemo naše građane i da radimo na energetskoj efikasnosti, u smislu da je veoma značajna stavka u porodičnom budžetu grejanje i obezbediti energente, a i energetsku efikasnost i što manju potrošnju. Ne samo da mislimo na to, mislimo i na zaštitu životne sredine i veoma nam je drago što smo i ove godine postigli da našim građanima dodelimo novčana sredstva sa kojim će moći u svojim domovima da izvrše ono što su u ovoj godini planirali – rekla je zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica.

Od ukupno 30 miliona dinara koje su zajednički obezbedili Grad Sombor i Ministarstvo rudarstva i energetike, za javni poziv na osnovu kojeg su danas dodeljeni ugovori izdvojeno je 24 miliona dinara, dok će preostalih 6 miliona biti dodeljeno za ugradnju solarnih panela, takođe na osnovu javnog poziva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Vi slušate Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Sednica Skupštine Regionalne razvojne agencije Bačka prvi put održana u Somboru
Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Sombor uspešan organizator Prvih regionalnih susreta obrazovanja

Kategorije

Izbornik