Najnovije

Goran Nonković načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga organizovao Javni uvid na Nacrt Regionalnog prostornog plana APV od 2021. do 2035. godine

 

  • Načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković organizovao je poslednjeg martovskog dana Javnu prezentaciju Nacrta Regionalnog prostornog plana Autonomne pokrajine Vojvodine od 2021. do 2035. godine, iniciranu od strane nosioca izrade, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine

Obrađivač Regionalnog prostornog plana Autonomne pokrajine Vojvodine od 2021. do 2035. godine je JP „Zavod za urbanizam Vojvodine” iz Novog Sada. Javni uvid u Nacrt Regionalnog prostornog plana Autonomne pokrajine Vojvodine od 2021. do 2035. godine i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Nacrta Regionalnog prostornog plana Autonomne pokrajine Vojvodine na životnu sredinu, protiče u trajanju od 30 dana, od 21. marta 2022. do 19. aprila 2022. godine.

Nacrt Regionalnog prostornog plana Autonomne pokrajine Vojvodine od 2021. do 2035. godine i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Nacrta Regionalnog prostornog plana Autonomne pokrajine Vojvodine na životnu sredinu izloženi su na javni uvid u analognom obliku u sedištima svih jedinica lokalne samouprave na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine i u prostorijama Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine u Novom Sadu i u digitalnom obliku na zvaničnoj internet adresi Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine (http://www.ekourbapv.vojvodina.gov.rs).

U uvodnoj reči, Jelena Vujasinović Grkinić, savetnik za urbanizam u Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine obratila se prisutnima i prezentovala aktivnosti u postupku izrade Regionalnog prostornog plana Autonomne pokrajine Vojvodine od 2021. do 2035. godine, nakon čega je predstavnik obrađivača, mr Dragana Dunčić, pomoćnik direktora za poslove za osnivača predstavila Regionalni prostorni plan Autonomne pokrajine Vojvodine od 2021. do 2035. godine u osnovnim elementima.

Regionalni prostorni plan Pokrajine predstavlja krovni dokument za usmeravanje razvoja i osnova za usklađivanje sektorskih politika u APV, postavlja smernice razvoja za pojedinačne prostorne sisteme, naselja, infrastrukturne koridore, zaštitu i predviđa mere za njihovu implementaciju.

Javnoj prezentaciji prisustvovali su, osim načelnika Okruga, predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, predstavnika JP „Zavod za urbanizam Vojvodine” iz Novog Sada i predstavnici jedinica lokalnih samouprava Zapadnobačkog upravnog okruga zaduženih za poslove urbanizma, predstavnici Javnog komunalnog preduzeća „Prostor“ Sombor i zainteresovani građani. Nakon prezentacije i kraće diskusije upućen je poziv zainteresovanim licima da dostave primedbe na Nacrt Regionalnog prostornog plana Autonomne pokrajine Vojvodine od 2021. do 2035. godine, do kraja trajanja javnog uvida, u pisanoj formi, organima zaduženim za poslove urbanizma u jedinicama lokalne samouprave i Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Vojska Srbije: Otvoreni konkursi za prijem u radni odnos
Покрајински омбудсман: Округли сто „Вакцинација – значај имунизације против ХПВ-а у превенцији канцера“

Kategorije

Izbornik