Kultura

Godišnji koncert Gradskog kulturno umetničkog društva Ravangrad

 

  • Proteklog vikenda, u Kulturnom centru „Laza Kostić“ Sombor, održan je godišnji koncert GKUD „Ravangrad“, koji je zbog velike zainteresovanosti publike održan u dva termina. Događaju su u imr lokalne samouprave prisustvovali članovi Gradskog veća Anita Stojakov i Srđan Savić

Na sceni je učestvovalo oko 170 članova GKUD-a, mlađi i stariji dečiji ansambli, prvi i veteranski ansambli, te ženska pevačka grupa „Varošanke“. Tokom koncerta, dečiji sastavi su izveli igre iz Banata, Srema i

Proteklog vikenda, u Kulturnom centru „Laza Kostić“ Sombor, održan je Godišnji koncert GKUD „Ravangrad“, koji se zbog velike zainteresovanosti publike održao u dva termina. Događaju su ispred lokalne samouprave prisustvovali članovi Gradskog veća Anita Stojakov i Srđan Savić.

Na sceni je učestvovalo oko 170 članova GKUD-a, mlađi i stariji dečiji ansambli, prvi i veteranski ansambli, te ženska pevačka grupa „Varošanke“. Tokom koncerta, dečiji sastavi su izveli igre iz Banata, Srema i Vladičinog Hana, dok su veterani izveli igre iz Gnjilana i Bačke. Takođe, prvi ansambl je izveo Bunjevačke igre, te igre iz Vranjskog polja, Pčinje, Crnorečja i Niša, a ženska pevačka grupa „Varošanke“ je izvela nekoliko pesama u dva bloka, propraćene burnim aplauzom nakon izvođenja etno pesama sa Kosova, solistkinje Slobodanke Poganj.

Tokom trajanja koncerta, na video bimu je prikazan jednogodišnji rad Društva, insertima sa proba, druženja i gostovanja na festivalima u Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji.

Prema rečima organizatora događaja i predsednika GKUD „Ravangrad“ dr Milana Božine, u narednom periodu im predstoji učestvovanje na više manifestacija kao što su Trojni susreti u Bezdanu, žetelačke delatnosti „Dužionice“, kao i snimanje običaja u vezi sa Ivandanom na nekoliko lokacija u gradu i na salašima, čime će Društvo nastaviti s aktivnim radom na širenju svesti o značaju kulturno–umetničkog nasleđa grada.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Holivudski glumci Džon Sevidž i Lazar Rokvud gosti festivala povodom promocije knjige „Kako sam otkrio Ameriku“
Žarko Laušević posthumno dobitnik nagrade „Specijalni Ernest“ Somborskog filmskog festivala

Kategorije

Izbornik