Obrazovanje

Frankofona pričaonica „Francophonie“ u saradnji sa Eu info pontom Novi Sad i Francuskim institutom Novi Sad

 

  • EU info point i Francuski institut u Novom Sadu pozivaju na Frankofonu pričaonicu pod nazivom “ Francophonie – Frankofonija“ koja će biti održana u sredu, 27. marta u 18 časova u prostorijama Instituta, Novi Sad (Bulevar despota Stefana 5)

Pričaonicu organizuju EU info point i Francuski institut Novi Sad, a možete se prijaviti putem linka: https://euinfo.civicatalyst.org/frankofonija

Pričaonicu vodi profesor francuskog jezika Nebojša Vlaškalić.

Frankofona pričaonica je prilika da zajedno razgovaramo, navode organizatori, o interesantnim i važnim temama i da razmenimo mišljenja i iskustva – na francuskom jeziku.

Svake godine mart je u čitavom svetu u znaku Frankofonije i slavljenja njene raznolikosti i živosti. Frankofoniju pre svega čini 300 miliona ljudi koji na 5 kontinenata govore istim, francuskim jezikom. Ujedno, Frankofonija predstavlja i institucionalno sredstvo posvećeno unapređenju francuskog jezika i uspostavljanju političke, obrazovne, ekonomske i kulturne saradnje između 88 država i Vlada članica Međunarodne organizacije frankofonije (OIF).


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Somborska Gimnazija među tri najuspešnije srednje škole u Vojvodini
Rejmond Nikolet Trast obezbedio novi simulator nege pedijatrijskih pacijenata vredan 1.200 funti

Kategorije

Izbornik