Najnovije

Fotoreportaža: U Bunjevačkom kolu u somborskoj varoši se jide na debeli četvrtak i čaj bije, baš

 

  • Stari bunjevački običaj, dan kad se jide devet puta da se uvati snaga prid korizmeni post – poznat je još i kao pokladni četvrtak

U prepunom galerijskom prostoru Udruženja građana “Bunjevačko kolo” u Somboru, u četvrtak, 24. februara održana je tribina “Bunjevačka čajanka na debeli četvrtak”. Pokladni običaji s posebnim akcentom na debeli četvrtak bila je tema o kojoj su divanili članovi udruženja: Vesna Stokrp, Ružica Parčetić i Siniša Stričević (iz Nova Radio Sombora), dok je o čajankama nekada i blagodetima lekovitih čajeva divanila Zlata Marković, članica Udruženja.

Gosti tribine, članovi bunjevačke sekcije iz Čonoplje – đaci osnovci iz škole „Miroslav Antić“ u tom mistu s kojima je valjano pripravio njihov divan Antun Petrović, pripremili su prigodan recital dok je, u muzičkom delu programa oduševio Slobodan Dančulović na gitari, učenik sridnje Muzičke škole “Petar Konjović” u Somboru.

Za drage goste i članove pripremljen je prigodan koktel: domaće gibanice i ukusni čajevi pa se još dugo nakon tribine ostalo u lipom divanu.

Fotografije a ima i još 33 u slajdovima pod tekstom: Srđan Ačanski

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

EMISIJA OSSO broj 14 (februar-veljača 2022) – uz mogućnost odloženog slušanja na našem portalu / Sombor za Osijek, Srbija za Hrvatsku
Удружење Обилић 1912-1918 Нови Сад: Представљање књигe “Гут бај Бродвеј, ело Вранс”

Kategorije

Izbornik