Humanitarno

Fondacija Ana i Vlade Divac i BalkanBet obnovili dva košarkaška terena na novosadskom Štrandu

 

  • Novi Sad, 20. jun 2023. – Stanovnici Novog Sada danas su dobili dva nova, moderna košarkaška terena zahvaljujući donaciji kompanije „BalkanBet“

Na radost stanovnika Novog Sada, danas su svečano otvorena dva rekonstruisana košarkaška terena na novosadskom Štrandu. Tereni su obnovljeni  zahvaljujući donaciji od 4 miliona dinara kompanije „BalkanBet“, a u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. To je samo jedna u nizu donacija ove kompanije, usmerenih na promociju sporta među svim generacijama i zdravih stilova života.

Dva terena za košarku, koji se nalaze kod ulaza na novosadsku plažu Štrand kod Mosta Slobode, kompletno su rekonstruisana, a radovi su podrazumevali postavljanje novih podloga, reparaciju konstrukcije koševa i ugradnju novih koš tabli, kao i rekonstrukciju postojećih tribina na velikom terenu.

Ovom prilikom, Miloš Egić, direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad, izjavio je: 

  • Novosadski Štrand je najuređenija i najlepša plaža na Dunavu. Novi Sad je svetska prestonica basketa 3×3 jer višestruki svetski šampioni dolaze iz našeg grada. Novi Sad je bio Evropska prestonica mladih. I zato je rekonstrukcija dva sportska terena, odlična investicija, koja je realizovana na pravom mestu. Štrand tokom leta, svakodnevno poseti više od 10.000 ljudi. Njihov boravak na plaži biće značajno unapređen modernim košarkaškim terenima. Veliki sportisti imaju veliko srce i izuzetno smo zahvalni Fondaciji Ana i Vlade Divac i Balkan Betu na njihovom humanitarnom angžmanu, kojim je obezbeđena novčana podrška za Sportski savez paraolimpijskih sportova Vojvodine.

„Raduje nas što smo danas ovde, u najlepšem mogućem ambijentu: okruženi mladima, u prirodi.“ – izjavila je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac i dopunila:

  • Ovaj lep događaj kojem danas prisustvujemo, nastavak je aktivnosti Fondacije Ana i Vlade Divac usmerenih na poboljšanje uslova za odrastanje i obrazovanje dece i mladih u Srbiji, što je jedan od naših strateških ciljeva. Do sada smo renovirali i opremili više od 100 vrtića i osnovnih škola širom Srbije, a osim rekonstrukcije samih objekata, ulažemo u novu i modernu opremu, kupovinu školskog nameštaja i knjiga, edukacije dece i nastavnog kadra. Hvala BalkanBetu na obezbeđivanju sredstava za ove terene, a Grad Novi Sad je naš dugogodišnji partner na mnogim projektima,

“Iako u ime kompanije Balkan Bet učestvujem na mnogim događajima, posebno se radujem ovima gde je u fokusu dobrobit lokalne zajednice. U želji da kroz ovaj društveno odgovorni projekat promovišemo sport i zdrave stilove života među svim generacijama, sa velikim zadovoljstvom smo obezbedili sredstva za obnovu dva košarkaška terena i za realizaciju odabrali godinu u kojoj se slavi 100 godina košarke u Srbiji. Nadamo se da će ovo u budućnosti biti mesto okupljanja velikog broja Novosađana i gostiju grada, ali i da ćemo se uskoro opet sresti, nekim sličnim povodom. Zahvaljujem se našim partnerima, Fondaciji Ana i Vlade Divac, na uspešnoj realizaciji projekta, kao i Gradu Novom Sadu na nesebičnoj podršci“, izjavio je Predrag Jarić, regionalni direktor za Vojvodinu kompanije Balkan Bet.

Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu Novog Sada, otvorio je obnovljene terene:

  • Uvek mi je izuzetno zadovoljstvo da prisustvujem ovakvim događajima, usmerenih na promociju sporta u našem gradu, a posebno me raduje što se danas nalazimo na obali Dunava i najlepšoj plaži Štrand okruženi decom, mladima i Novosađanima svih generacija. Ako je Srbija širom sveta poznata kao zemlja košarke, onda se može reći I da je Novi Sad grad basketa, jer su upravo na novosadskim košarkaškim terenima stasali neki od najboljih basketaša koje Srbija ima. Veliku zahvalnost dugujemo Fondaciji “Ana i Vlade Divac” i kompaniji “BalkanBet“ koji su izabrali da obnove ova dva košarkaška terena na novosadskom Štrandu i pruže svoj doprinos u stvaranju boljih uslova za promociju sporta među svim generacijama.

Na humanitarnoj utakmici, koja je održana nakon obraćanja zvanica, a gde su posetioci Štranda koji su se našli u publici imali priliku da se oprobaju u šutiranju slobodnih bacanja zajedno sa članicama Ženskog košarkaskog kluba „Novosadska ŽKA“, košarkašima u kolicima i košarkašima Balkan Beta, prikupljen je novac koji će biti doniran Sportskom savezu paraolimpijskih sportova Vojvodine.

(SAOPŠTENJE)Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Humanitarna vožnja trojice Somboraca biciklima do Kotora
Treća tranša paketa građanima u socijalnoj potrebi

Kategorije

Izbornik