Estrada

Filip Žmaher, muzički promoter i prijatelj našeg medija, jedna od zvezda povratničkog Beogradskog proleća (petak, 29. april) izvodi novu pesmu ‘Oprosti mi’

 

  • Muzički promoter našeg dvostrukog elektronskog medija i prijatelj Novog Radio Sombora Filip Žmaher, koji je svakodnevno zastupljen u programu našeg radija, jedna je od zvezda ovogodišnjeg, povratničkog „Beogradskog proleća“, koji će uživo iz MTS dvorane (dugogodišnji Dom sindikata) prenositi RTS na svom 1. programu, u petak 29. aprila, od 20:50 

Filip Žmaher je gradio karijeru na našim prostorima od početka 90-ih godina, stoji osim ostalog na fejsbuk stranici posvećenoj jednom od najpopularnijih festiavala zabavne i pop muzike nekada u bivšoj Jugoslaviji, a danas u regiji:

https://www.facebook.com/search/top?q=beogradsko%20prolece

Publici je poznat po specifičnoj baritonskoj boji glasa i po sposobnosti da podjednako dobro interpretira pesme u rok, pop, bluz i džez maniru. Ipak je njegov osnovni muzički stil bio i ostao melodični tvrdi rok. Učestvovao je na mnogim festivalima zabavne muzike: Mesam, Beogradsko proleće, Hit parada, Beogradski menadžer šlager, Pjesme mediterana-Budva, Sunčane skale u Herceg Novom, Zrenjaninski Sunflower festival, na kojima je osvajao najviša priznanja i nagrade.

Jedini festival na kojem nikad nije osvojio visoku nagradu, interesantno, je upravo Beogradsko proleće, gde je učestvovao kao takmičar čak četiri puta, prvi put pre tačno 30 godina sa pesmom „Hiljadu godina“, koja je ipak ostala zapamćena i važi za možda najlepšu baladu u Filipovom izvodjenju. „Hiljadu godina“ možete takođe, svakodnevno čuti i u programu Novog Radio Sombora, u blokovima najdugotrajnijih evergrina, na linku:

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html

To je samo dokaz da nagrade nekada nisu pravilo, iako verujemo da će Filip biti u krugu favorita na povratničkom Beogradskom proleću.

Osim ostvarene popularnosti u čitavoj bivšoj Jugoslaviji, istovremeno je tekla njegova upečatljiva internacionalna karijera. Posle pobede na prestižnom„Slovenskom Bazaru“ u Belorusiji, Filip se od 2001. godine okreće nastupima na teritorijama Ukrajine, Rusije i Belorusije i provodi više vremena van Srbije.

Godine 2003. sa grupom Tornado izdaje tiražni hevi-metal album „Triumph of the king“. Sa našim i njegovim velikim zadovoljstvom, vraća se na muzičku scenu nastupom na Beogradskom proleću. Otpevaće pesmu „Oprosti mi“ renomiranog kompozitora Vladimira Markovića, čija je pesma „Sanjam“ pobedila na festivalu u izvodjenju Madam Piano 1993. godine. Podsetimo, Marković je deo godinama izuzetno popularnog dua Vlada i Bajka (a podsetiće se mnogi, vojsku je služio upravo u Somboru gde je stekao brojne prijatelje, dok isto tako, veza između Filpa i Sombora itekako postoji, o čemu ćemo takođe pisati i pričati u našem programu, osim ostalog i u intervjuu nakon Beogradskog proleća, manifestaciji koja se i u takmičarskom smislu na velika vrata vraća posle pauze od dve decenije i na kojoj će biti izvedeno osamnaest novih melodija poznatih kompozitora i popularnih izvođača iz čitave regije.

– Dodatak, promotivne fotografije za ovogodišnje Beogradsko proleće / Galerija slika – 

Srećno, Filipe!

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Ekskluziva: Kada padaš – grupa Šinobusi
HIT MESECA Novog Radio Sombora – maj: Filip Žmaher, „Oprosti mi“ Beogradsko proleće ’22

Kategorije

Izbornik