Estrada

Ekskluzivno: Beti Đorđević najviša nagrada – za životno delo, Nišvil!

 

  • Beti Đorđević, muzička vedeta naše scene i regiona, dobitnica je nagrade za životno delo koju Nišvil džez festival tradicionalno uručuje najistaknutijim muzičarima Srbije

Nagrada će istaknutoj umetnici džez, soul, pop, zabavne muzike, biti uručena tokom ovogodišnjeg Festivala (5-10. avgust). Beti će tom prilikom nastupiti na samom otvaranju najcenjenijeg džez festivala u regiji, kada će izvesti nekoliko probrano odabranih numera.

Na nedavnom jubilarnom kada je u prepunoj Kombank dvorani u srcu Beograda (19. februar) digla publiku na noge, samo je potvrdila da 50 godina karijere jesu prava retkost u tempu emocija, svih tih godina reicpročnog uzvraćanja ljubavi između publike i nje, jedno sveopšte poštovanje. Ujedno, proslavila je i svoj rođendan, uz dirljive trenutke sa ozarenom publikom koja ju je spontano darivala cvećem, poklonima i poljupcem.

Najviše priznanje koje može dobiti jednan umetnik i uopšte poslenik u javnom životu, odlazi u prave ruke i konačno, muzika, kvalitet u generalno umetnost, ipak na kraju pobeđuju. Ali naravno, tu nije ni ‘Kraj moje tuge’ – da parafraziramo jednim od Betinih najvećih hitova, već samo ono čuveno, uvek novo, ‘Počnimo ljubav ispočetka’. I to sve naravno, zajedno sa Beti, kojoj čestitamo na zasluženom priznanju, srećni, što naš dvostruki elektronski medij nastavlja saradnju sa njom, podsećajući i na gala-koncert koji je letos održala prvi put i na radost Somboraca kojima će se, kako je obećala a mi joj verovati, uvek više nego rado vraćati.

Organizatori Nišvila u obrazloženju nagrade podsećaju i navode, da je njenu karijeru obeležilo i to što je odbijala da zarad popularnosti snima pesme sumnjivog umetničkog kvaliteta i da se prikloni trendovima. Podsetimo i to, kao što smo već pisali u našim rubrikama o Beti, na muzičku scenu kročila je krajem šezdesetih, kao članica grupe pevača i gitariste Slobodana Boba Đorđevića, koji joj je kasnije postao i suprug. Nastupala je u SSSR-u i u američkim klubovima u tadašnjoj Zapadnoj Nemačkoj, a domaća publika upoznala je na nastupima u beogradskom hotelu Jugoslavija. Osim “obične” publike koja je zbog Beti tamo dolazila iz večeri u veče, slušali su je i ljudi iz diplomatskog kora, značajni domaći i strani umetnici, gosti Beograda, pa su njeni nastupi u vodećem jugoslovenskom hotelu postali praktično obavezna destinacija u obilasku Beograda – navedeno je takođe, u saopštenju organizatora popularnog Nišvila.

Beti je nastupala i nagrađavina i na značajnim festivalima, Beogradsko proleće, u Opatiji, Splitu, Zagrebu i drugim muzičkim centrima. Za nju su specijalno komponovali, aranžirali i pisali naši najveći muzičari, Zvonimir Skerl, Enco Lesić, Rejmong Ruić, Dejan Petković, Slobodan Marković, Vedran Božić, Marina Tucaković, Bora Đorđević, Rambo Amadeus, i drugi.

Nišvil će ove godine biti održan od 5. do 14. avgusta, a od 1. marta kompleti ulaznica su u prodaji po popularnoj ceni od 2.500 dinara.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Teofilovići predstavljaju CD „Element“
Koncert popularnog dua ‘Alice in WonderBand’ u Somboru

Kategorije

Izbornik