Sport

Dvostruka titula za Borisa i uspon na 5. mesto na svetskoj rang-listi!

 

  • Proteklog vikenda je održan međunarodni turnir serije 500 bodova u krosmintonu u mađarskom Kiškunhalašu. Na već tradicionalnom turniru na pesku u okviru banje Halastermal, nastupilo je sedmoro Somboraca – članova SBK “Speeder”

Boris Jerković je bio najuspešniji takmičar, sa osvojene dve titule: pojedinačno i u kategoriji mešovitih parova sa Alidom Jerković. Sa novih 500 bodova Boris će se popeti na peto mesto svetske rang liste.

Alida je nastupila i u kategoriji seniorki, ali je takmičenje završila u grupnoj fazi. Uroš Lukač je osvojio treće mesto u kategoriji do 14 godina. Selena Stojačić je bronzana u kategoriji ženskih parova sa Vivien Racz-Fodor. Selena je nastupila i u kategoriji seniorki, ali nije uspela da se plasira dalje od grupne faze.

Simana Matković je bila trećeplasirana u kategoriji veteranki, dok je u mešovitim parovima srebrna u paru sa Salmaši Janošem. Na turniru su nastupili i Slobodan Jerković u kategoriji veterana i Stevica Lukač u kategoriji amatera ali bez značajnijih uspeha.

Već za dve nedelje, 13. avgusta će somborski “Speeder” premijerno organizovati međunarodni turnir serije 500 bodova pod nazivom Sombor Hexagon, na terenu FK Dunav u Bačkom Monoštoru, u okviru Bodrog Festa. Biće to prvi turnir na kome će se igrati krosminton na terenima koji se ukrštaju, formirajući veliki šestougao.

Nakon Hexagona somborski klub ugostiće ponovo vrhunske igrače i na Serbian Openu, koji je zakazan za 3. septembar ove godine.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vo10dećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Novi uspesi AK APATIN: Prvenstvo Srbije za veterane i Pančevački maraton – Zoran Marković drugi, dve medalje Vanji Bolesnikovu
Bravo za Luku: Milić, član Odbojkaškog kluba Sombor izabran u pokrajinski kamp nada ovog trofejnog sporta

Kategorije

Izbornik