Obrazovanje

Dubravka Korać predsednica opštine Apatin obišla radove na rekonstrukciji škole Žarko Zrenjanin

 

  • Ovih dana u toku su radovi na rekonstrukciji Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” u Apatinu, a kako teku trenutno, danas se sa svojim saradnicima uverila i predsednica opštine Apatin Dubravka Korać

 

  • Naša opština je budžetom planirala sredstva za ovu namenu, a usmeravamo ih ka apatinskoj osnovnoj školi iz razloga jer je u najkritičnijem stanju, a pohađa je više od 1.200 dece – rekla je ovom prilikom Dubravka Korać.

Predsednica apatinske opštine kako prenosi i opštinski veb-sajt, je podsetila da je do sada uređena i sportska hala  “Rade Ratko Vejin” gde je u prošloj godini zamenjen parket, a do pre neki dan su rađene svačionice, koje su sada kompletno renovirane.

  • U narednom periodu očekujem da zamenimo rasvetu sa štedljivom led rasvetom i time bi u halu bilo uloženo bezmalo 25 miliona dinara, gde bi ona bila potpuno funkcionalna – potvrdila je predsednica opštine Apatin.

Koraćeva dopunjuje da se trenutno, dok traje prolećni raspust, kompletno renovira pet učionica, što podrazumeva zamenu podova, stavljanje izolacije, zamenu stolarije, spuštanje plafona, a nabavljene su i bele table za sve učionice u školi.

  • Ono što će da se dešava u narednom periodu jesu radovi na krovu škole, gde je obezbeđeno 8 miliona dinara od strane Ministarstva za lokalnu samoupravu, dok će opština učestvovati u ovoj investiciji sa 5 miliona dinara. Tako da ćemo u toku školskog raspusta kompletno renovirati krov škole i nadam se da ćemo u toku leta ući u projekat javno privatnog partnerstva gde bi trebalo osim u školi “Žarko Zrenjanin”, u još 9 objekata u saradnji sa privatnim partnerom da rešimo problem grejanja na taj način što ćemo zameniti dotrajale kotlove, kotlovima na gas i tako će biti rešeni najveći problemi kako ove, tako i drugih škola po našim selima – poručila je Dubravka Korać.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Radionica u okviru izložbe “Tiha voda breg roni” umetnice Sanje Brezičanin
Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu vicešampioni sveta na takmičenju u Beču

Kategorije

Izbornik