Najnovije

Država pomaže prilikom kupovine prvog stana ili kuće porodicama u kojima su majke dobile dete od 1. januara 2022.

 

  • Prema Uredbi Vlade Republike Srbije kojom su propisani uslovi o dodeli državne pomoći za kupovinu prvog stana ili kuće po osnovu rođenja deteta, u maksimalnom iznosu od 20.000 evra, sve majke koje su dobile dete od 1. januara 2022. godine, bez obzira koje im je to dete po redu rođenja, za ostvarivanje ovog prava, mogu se prijaviti u roku od godinu dana od dana rođenja deteta

Majke imaju pravo na učešće države pri kupovini prvog stana ili kuće, izgradnji kuće, kao i subvenciju prilikom podizanja kredita za ove namene. Novčana sredstva koja dobiju po ovom osnovu su bespovratna. Uredbom je propisano da će ovako stečena imovina biti uknjižena na ime majke i ne može biti predmet prodaje narednih pet godina od momenta sticanja vlasništva.

Osnovni uslovi za državnu pomoć su da majka u vlasništvu ili suvlasništvu nema nekretninu i da prihodi bračnih partnera nisu veći od dve prosečne plate na republičkom nivou. Izgradnju ili kupovinu kuće ili stana država bespovratno subvenicioniše sa 20 odsto od cene nekretnine do maksimalnog iznosa od 20.000 evra.

Zainteresovana lica za ostvarivanje ovog prava koja stanuju na teritoriji Grada Sombora potrebnu dokumentaciju treba da predaju u sobu 57 Gradske uprave grada Sombora, Trg cara Uroša 1 (zgrada „Županije)svakog radnog dana od 8.00 do 15.00 časova.

Sve o načinu ostvarivanja prava na novčana sredstva, potrebnoj dokumentaciji, kao i Odluci o iznosu novčanih sredstava za ostvarivanje ovog prava možete pročitati na sledećem linku:

https://www.sombor.rs/aktuelnosti/obavestenja/obavestenje-o-nacinu-ostvarivanja-prava-na-dodelu-drzavne-pomoci-za-pribavljanje-prve-nekretnine-po-osnovu-rodjenja-deteta/

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

GRAD SOMBOR: Sajam roditeljstva prve martovske subote u Somboru
Gradska uprava grada Sombora: Novi centralni elektronski sistem komunikacije dostupan građanima u Somboru

Kategorije

Izbornik