Estrada

Doputovao je plesni „Karavan“ grupe Detour!

Detour donosi ove sezone novi hir – „Karavan” kojim najavljuje novi album
(Nenad Borgudan- Nenad Borgudan- Nenad Borgudan)

u izdanju: Aquarus Records, a objavljujemo zahvaljujući saradnji sa kućom Menart –  licencnog zastupnika Sony Music Entertainment na teritoriji Zapadnog Balkana

Naime, nakon velikog uspeha singla „Nekad je bilo bolje“, pesma „Karavan“ nastavlja njihov kreativni put i stiže na korak do novog albuma čiji izlazak se očekuje na proleće sledeće godine.

  • ‘Karavan’ je setna ljubavna plesna pesma i najavljuje početak završne faze realizacije albuma. To je šesti singl sa predstojećeg albuma i trenutno smo u realizaciji preostale četiri pesme, a plan je da do kraja godine imamo album spreman za štampu. S obzirom na to da ovoga puta album izdajemo i na vinilu, nadamo se da će sve biti spremno na proleće iduće godineotkrio je autor, producent i frontman grupe Nenad Borgudan.

Pesmu „Karavan“ objavljenu u drugoj polovini prošlog meseca kao i uspešnicu „Nekad je bilo bolje“, grupa Detour je snimila u studiju Branimira Mihaljevića, a Nenad je ispričao i kako je do te saradnje došlo:

  • Sasvim slučajno. Ton majstor u studiju gde smo uvek snimali imao je zdravstvenih problema upravo u razdoblju miksa i tada smo, pritisnuti rokovima, bili primorani da ga odradimo na drugom mestu. Preko menadžerke smo došli do Branimira koji nam je zajedno sa svojim sinom Markom napravio stvarno odličan miks, radilo se o pesmi „Klaun“ i to je bila sjajna baza za daljnju saradnju. Nakon toga realizovali smo „Nekad je bilo bolje“, a sada i „Karavan“ koji je snimljen na tri različite lokacije (studija), a miks je radio Marko Mihaljević i to je recept za preostale četiri pesme sa albuma.

Koliki je bio izazov snimanje sa grupom Detour i sam ističe Doringa, koji iza sebe ima već uspešne saradnje:

  • Snimiti spot za bend poput Detoura, a obzirom na njihov opus i brojne vrhunske video radove je izazov za svakog reditelja. U ovom slučaju sam izabrao studijsko snimanje celog benda u njihovoj prirodnoj ulozi, dok sviraju i pevaju ispred green screena koji mi je pružio mogućnosti da dodatnim vizualima, kao što su stilizovane, nadrealne pozadine, kao i kolaži približim ugođaju same pesme na više načina.

Grupa Detour svojim brojnim obožavateljima za 2023. godinu, osim novih singlova i šestog studijskog albuma priprema i  brojne live nastupe širom regiona.

Music Entertaiment na teritoriji Zapadnog Balkana

Menart d.o.o, Resavska 12, 11000 Beograd, T:+381-11-2681121

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

Ivana Selakov: Novi hit i hit meseca Novog Radio Sombora “Etiketiran“
Muzička diva Tereza Kesovija i Boris Đurđević spremaju iznenađenje!

Kategorije

Izbornik