Sport

Dominacija somborskog Radničkog i u slobodnom rvačkom stilu

 

  • Prošlog vikenda u Kanjiži je održano Prvenstvo Srbije u rvanju slobodnim stilom. Prvog dana, 17. juna je održano takmičenje za seniore, te su rvači somborskog „Radničkog“ nastupili sa 7-oro takmičara i osvojili 4 medalje

Danijel Špoljarić u kategoriji do 61kg sa tri pobede i porazom u finalu od reprezentativca Srbije osvojio je srebrnu medalju. Stefan Liščević u kategoriji do 65kg sa dve pobede i jednim porazom od osvajača bronzane medalje na Svetskom prvenstvu prošle godine, osvaja bronzanu medalju. Takođe bronzane medalje osvojili su: Srđan Kovač do 57kg i Amela Mirković do 68kg. Dobre borbe su pružili sledeći rvači, ali nažalost ostali su bez medalja: Ratko Marinković, Milan Tolić i Marko Marinković. Rvači „Radničkog“ su zauzeli odlično četvrto mesto od 25 ekipa u konkurenciji seniora.

Sledećeg dana, 18. juna, održano je takmičenje za kadete i pionire. Rvači „Radničkog“ su u ekipnom plasmanu zauzeli odlično ekipno drugo mesto od 20 ekipa u uzrastu kadeta, dok su među pionirima takođe osvojili ekipno drugo mesto od 23 ekipe. U uzrastu pionira zlatne medalje osvojili su: Jovan Kosovac do 44kg kao i Nemanja Lončarević do 54kg, koji su sa 4 pobede tehničkim tušem pokazali da su dominantni u toj kategoriji. Bronzane medalje osvojili su: Uroš Ilić do 60kg kao i Marko Mamula i Mladen Batalo do 70kg. Bez plasmana ostali su: Nemanja Nikolić, Mihajlo Zobenica, Fedor Sekulić, Ištvan Šota i Filip Lakatoš.

U konkurenciji kadeta zlatne medalje osvojili su: Milan Kosovac do 48kg i Kristian Dobi do 51kg koji je pobedio višestrukog prvaka Srbije i prikazao odlične borbe. Bronzane medalje osvojili su: Mladen Patarčić, Nađa Liščević i Srećko Malbaša. Bez medalja ostali su: Srđan Todorović i David Mazinjanin.

Predsednik kluba Vladimir Krstić zadovoljan je učinkom naših rvača te bi pohvalio trenere Milana Marića i Igora Frgića koji su zaslužni za odlične rezultate naših rvača – kažu u najtrofejnijem somborskom sportskom klubu.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Bez premca: Bokserski klub Sombor petostruki šampion Srbije
Mlade atletičarke somborskog Maratona šampionke države!

Kategorije

Izbornik