Najnovije

Dom kulture u Gradini u novom ruhu

 

Novi Dom kulture otvoren je danas svečano u Gradini, a početak rada ovog zdanja zvanično su označili načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković i član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicije Đorđe Zorić

Meštani ovog prigradskog somborskog naselja dobili su novi zajednički prostor za okupljanja i organizovanje različitih aktivnosti, od kulturno-umetničkih manifestacija do stručnih predavanja. Gradina je Dom kulture dobila rednoviranjem zgrade takozvane stare škole, udruženim snagama stanovnika ovog naselja i Grada Sombora, koji je prihvatio inicijativu i uložio sredstva za obnovu.

Radovi su tekli u nekoliko faza, gde je prvo popravljen krov i zamenjena stolarija, a zatim i krovnih letvi. Vraćen je i krovni pokrivač, postavljeni su novi oluci, a dotrajali prozori zamenjeni novom PVC stolarijom. Zatim su urađeni građevinsko-zanatski radovi u unutrašnjim prostorijama, instalacije vodovoda i kanalizacije i elektroinstalaterski radovi, a u poslednjoj fazi renoviranja uređena je velika sala, spoljašnja fasada i izrađena betonska staza oko objekta.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , ,

Povezani članci

Mesna zajednica Aleksa Šantić: Novogodišnja jelka sa busenom spremna za kićenje
Sednica Skupštine Regionalne razvojne agencije Bačka prvi put održana u Somboru

Kategorije

Izbornik