Najnovije

Dogradnja vrtića „Bubamara“ u Somboru

 

  • U vrtiću „Bubamara“ u Somboru, izvode se radovi na dogradnji prostora za potrebe proširenja kapaciteta samog vrtića i mogućnosti za veći prijem dece za obdanišni rad. Tim povodom, radove su obišli gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica, gradska većnica za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov, gradski većnik za oblast komunalne delatnosti i investicija Đorđe Zorić, kao i načelnik Odeljenja za obrazovanje Goran Todorić, pomoćnica načelnika Odeljenja za komunalne delatnosti, imovinsko – pravne i stambene poslove Rosana Krstić i direktorica Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ Snežana Gazetić Pavošev

Prilikom obilaska gradilišta, gradonačelnik Ratković se u razgovoru sa izvođačima radova informisao o dinamici i planiranom završetku radova, te izjavio da će lokalna samouprava nastaviti da radi na pronalasku rešenja za smanjenje liste čekanja dece koja žele da borave u vrtićima.

  • Danas smo obišli radove na dogradnji vrtića ovde u Sportskoj ulici. Svesni smo da su liste čekanje ogromne, te smo krajem prošle godine opredelili sredstva i krenuli u postupak javne nabavke i na naše veliko zadovoljstvo, radovi su u toku. Dogradnjom ovog bloka vrtića negde oko 60 naših mališana sa liste čekanja ćemo upisati u ovaj novi objekat, a svakako da to nije kraj rešavanja liste čekanja. Naš zadatak je da iznađemo rešenje i za ostale mališane kako bi skratili što više liste čekanja i omogućili našim mališanima da koriste usluge predškolske ustanove. Za ove radove smo iz budžeta Grada izdvojili oko 43 miliona dinara bez PDV-a“, rekao je gradonačelnik Ratković.

Osim ovih, gradonačelnik Ratković je sa saradnicima obišao i radove na sanaciji objekta vrtića „Pčelica“ u Čonoplji. U toku su radovi na sanaciji dvorišne fasade i ulaznog hola, postavljanje komarnika kao i zamena stare rasvete LED rasvetom u sobama. Kada je reč o završenim radovima, zamenjen je stari sistem grejanja ugradnjom novog, ekološki prihvatljivijeg sistema centralnog grejanja na gas, zamenjena su stara ulazna vrata i svetlarnik sa novom PVC stolarijom u desnom krilu objekta, te je delimično betonirano dvorište.

AcanskiS 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: ,

Povezani članci

Za nezavisnost rada sudstva presudan je bolji materijalni položaj
U Somboru uhapšen „vidovnjak“ – crna magija

Kategorije

Izbornik