Sport

Ђуро Борбељ уз победу у Бечеју добио позив за припреме са атлетском репрезентацијом Србије

 

АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ УСПЕШНИ НА ТРКАМА У БЕЧЕЈУ, БЕОГРАД И ОСИЈЕКУ

  • Чланови Атлетског клуба Апатин су протеклог викендом наставили са добрим остварењима наступајући на тркама у Бечеју; Београду и Осијеку

У Бечеју је у суботу 9. априла у техничкој организацији АК Бечеј одржана атлетска манифестација Бечејска десетка у којој је у тркама на 5 и 10 км наступило око 400 такмичара и такмичарки, међу којима су запажен наступ имали и чланови АК Апатин.

У мушкој конкуренцији на 10 километара сјајну победу уз лични рекорд у конкуренцији 182 такмичара остварио је Ђуро Борбељ (31 минут 16 секунди), 17. место у укупном пласману и прво место у старосној категорији остварио је Немања Ђурић (38:30), 21. место (4. место у категорији) освојио је Вања Болесников уз лични рекорд (38:55), Жива Вијоглавин је остварио пласман на 57. место (44:43).

У женској конкуренцији на 10 километара у којој је наступило 92 такмичарке, најуспешнија је била Александра Буркановић која је остварила пласман на 7. место у укупном пласману и прво место у категорији (45:28), сјајну трку истрчала је Јасмина Кљајић која је у укупном пласману заузела 9. место и треће место у старосној категорији са резултатом (46:04), иза ње се на 10. место пласирала Милица Марковић (46:39), док је пласман на 13. место остварила Марија Бубало (47:17), 35. место освојила је Маријана Мијатовић (54:55).

У мушкој трци на 5 километара где је наступило 69 такмичара, Денис Фируловић истрчао је одличну трку и освојио 3. место у укупном пласману (16 минута 00 секунди), такође одличан наступ имао је и Александар Стајић који је остварио пласман на 7. место у укупном поретку (16:56), 19. место заузео је Игор Бакош (20:51). У трци на 5 км у женској конкуренцији наступила је Алиса Бајић освојила је 36. место са резултатом 33:20.

Александар Стајић је у недељу 10. априла у Београду учествовао на пролећном отвореном Првенству Београда у кросу које је организовао Атлетски савез Београда, где је у конкуренцији сениора остварио пласман на 4. место.

У Осијеку је у суботу 9. априла, одржан међународни Осијечки полумаратон где је у трци на 21 километар и 97 метара наступио Предраг Вејин, трка која му је послужила као контролна трка за наступ на Хамбург маратону.

Упоредо са наступила на такмичењима за Атлетски клуб Апатин и Ђуру Борбеља стигло је још једно признање, добијеним позивом од савезног селектора Српског атлетског Савеза Едина Зуковића за старт на савезним припремама за средње и дугопругаше. Ђуро Борбељ требало би да у периоду од 16. до 30. априла 2022. године борави у Катићима код Ивањице где ће бити база за овогодишње пролећне припреме.

Наредног викенда у суботу 16. априла, младе чланове АК Апатин очекује наступ на традиционалном Пролећном митингу пријатељства који је у организацији АК Срем заказан на атлетском стадиону у Сремској Митровици, где се очекује трка више од 600 деце међу којима је планирано такмичење и девет младих чланица клуба, предвођених тренерима Бојаном Томашевићем и Маријом Бубало.

Галерија: 1) Ђуро Борбељ на победничком постољу, 2) Јасмина Кљајић и Марија Бубало, 3) Вања Болесников, 4) Немања Ђурић, 5) Жива Вијоглавин, 6) Милица Марковић, 7) Александра Буркановић, 8) Ђуро Борбељ, победник, Бечеј, 9) Александар Стајић, 10) Списак позваних на савезне припреме Српског атлетског савеза

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Stefan Liščević (RK Radnički Sombor) seniorski osvajač Kupa Srbije
Zlato, srebro i dve bronze Karate klubu Ravangrad Sombor na Kupu Vojvodine

Kategorije

Izbornik