Sport

Đuro Borbelj seniorski šampion Srbije

 

ČLANOVI ATLETSKOG KLUBA APATIN ODLIČNI PROTEKLOG VIKENDA

  • Takmičari Atletskog kluba Apatin su proteklog vikendom nastavili su sa sjajnim ostvarenjima i osvajanjem medalja na seniorskim prvenstvima Srbije, i na trkama u zemlji

Dvodnevno Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke, održano je u subotu i nedelju (25. i 26. juna) u Kruševcu i u kojem su učestvovali najbolji srpski atletičari i atletičarke. Na takmičenju su u trkama na 3000 i 5000 metara, nastupila trojica članova AK Apatin (Đuro Borbelj, Aleksandar Stajić i Miroslav Pešić).

Đuro Borbelj osvojio je titulu seniorskog šampiona na 5000 metara (15 minuta i 4 sekunde) i vicešampiona Srbije na 3000 metara (6 minuta 49 sekundi), on je u 2022. godini, sa ove dve medalje ukupno osvojio tri odličja (2 zlata i 1 srebro) na državnim prvenstvima, Aleksandar Stajić i Miroslav Pešić su na 5000 metara osvojili 8. i 9. mesto, dok su na 3000 metara zauzeli 9. i 10. poziciju.

U Novom Sadu je u subotu uveče (25. jun) održan međunarodni 13. Noćni maraton u okviru kojeg su održane trke na 42 kilometra i 195 metara, 21 kilometra i 097 metara i trka na 5,2 kilometra.

U glavnoj trci na 42 kilometra i 195 metara nastupila su dvojica članova AK Apatin, ubedaivu pobedu u sveukupnom plasmanu sa odličnim rezultatom ostvario je Zoran Marković (3 sata i 29 sekundi) dok je Zoran Škorić osvojio 35. mesto.

U trci na 5,2 kilometra sjajnu trku i pobedu u sveukupnom plasmanu ostvario je Dušan Krstić (17 minuta i 33 sekunde), u ženskoj konkurenciji Aleksandra Burkanović osvojila je treće mesto sa rezultatom 22 minuta i 53 sekunde.

Najmlađi članovi Atletskog kluba Apatin koji treniraju u okviru Besplatne škole atletike, pod stručnim vođstvom Bojana Tomaševića i Marije Bubalo vredno treniraju tri puta nedeljno u dvorištu OŠ „Žarko Zrenjanin“, na Motelu i na bentu na prostoru kod Šumske uprave i spremaju se za jesenji deo takmičarske sezone. U prvom delu ove godine ostvareni su odlični rezultati na takmičenjima u kojima su startovali (Prolećni miting prijateljstva Sremska Mitrovica, Trka za dečiji osmeh Sremska Kamenica, Miting prijateljstva Crvenka, kvalifikaciono takmičenje zvezda Apatin i poslednje takmičenje, veliko finale Brzinom do zvezda Beograd, 21. jun 2022. godine).

Uz finasijsku podršku kompanije Saint Gobain Weber i podršku roditelja za najaktivnije i najredovnije mlade atletičare, učesnike na takmičenjima tokom proteklog perioda kupljeni su kompleti atletske opreme, i dali dodatni motiv za dalje zalaganje.

Galerija: 1) Đuro Borbelj, prvak Srbije na 5000 metara; 2) Borbelj, Pešić, Stajić, s leva, u Kruševcu; 3) Zoran Stajić, u sredini – pobednik Noćnog maratona; 4) Dušan Krstić, crni dres, pobednik trke na 5,2 kilometra, Novi Sad; 5) Aleksandra Burkanović, prva s desna, trećeplasirana na Noćnom maratonu u Novom Sadu; 6) Aleksandra Burkanović u toku trke; 7) Zoran Škorić, 13. na Noćnom maratonu; 8) Pod rukovodstvom trenera Bojana Tomaševića i Marije Bubalo stasaju nove snage apatinskog kluba

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Rvački klub Radnički Sombor: 7 od 7
Tijana Kabić na postolju 13. Noćnog maratona

Kategorije

Izbornik