Sport

Đuro Borbelj pobednik polumaratona u Sarajevu, Denis Firulović trećeplasirani Nemanja Đurić prvi u štafeti u Konjicu, Dušan Krstić drugi u trci sa preprekama

 

  • Članovi Atletskog kluba Apatin su proteklog vikenda nastavili sa uspešnim nastupima na takmičenjima u zemlji inostranstvu i osvajanjem medalja

Đuro Borbelj posle osvajanja šampionske i vicešampionske titule na Prvenstvu Srbije za seniore koje je održano prethodne nedelje u Kruševcu, nastavio je sa učestvovanjem i pobeđivanjem na polumaratonskim trkama. On je trijumfovao u do kraja izuzetno uzbudljivoj trci u Sarajevu na 3. TCM Sarajevskom polumaratonu koji je održan u nedelju 3. jula u organizaciji Udruženja Dečki u plavom, slavio sa rezultatom 1 sat 8 minuta i 46 sekundi ispred takmičara iz Hrvatske Ivana Dračara (koji je na cilj stigao sa 10 sekundi zaostatka), u istoj trci treće mesto i bronzano odličje osvojio je drugi član AK Apatin, Denis Firulović sa rezultatom 1 sat 15 minuta i 23 sekunde, u polumaratonskoj trci startovalo je 287 takmičara.

U trci na 5 kilometara koja je održana u okviru Sarajavskog polumaratona, Aleksandar Stajić osvojio je 7. mesto sa rezultatom 16 minuta i 47 sekundi, dok je Nemanja Đurić ostvario plasman na 18. mesto u konkurenciji 291 takmičara. Sarajevski polumaraton održan je u nedelju 3. jula 2022. godine. U maratonskoj trci na 42 kilometra i 195 metara nastupili su Predrag Aničić i Kop Bahadur Gurung koji su uspešno savladali maratonsku stazu.

U subotu 2. jula u Konjicu (Bosna i Hercegovina) održan je 4. Konjički cener na 10 kilometara i u trci štafeta. U trci na 10 kilometara Aleksandar Stajić je sa rezultatom 37 minuta, u konkurenciji 191 takmičara zauzeo 8. mesto, Milica Marković osvojila je 4. mesto rezultatom 48 minuta i 7 sekundi. U štafetnoj trci (2h5 kilometara) Nemanja Đurić slavio je u štafeti sa Branislavom Stepanov iz AK Bečej.

Na ultra trejl trci Tara na 66 kilometra i visinskom razlikom +/-3300 metara koja je održana u subotu 2. jula, Zoran Škorić osvojio je 38. mesto u konkurenciji 400 trkača.

U nedelju 3. jula u Rumi je održana 9. Adrenalin trka sa preprekama na 14 kilometara u kojoj je drugo mesto u konkurenciji 214 takmičara, osvojio član AK Apatin Dušan Krstić.

Galerija fotografija: 1) Đuro Borbelj pobednički i u Sarajevu; 2) Milica Marković u Konjicu; 3) Zoran Škorić, na Tari; 4) Pobedničko postolje, Konjic, štafete; 5) Dušan Krstić; 6) Nemanja Đurić

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

BABIĆ PLAST: Treće mesto odbojkašica na Kupu Vojvodine!
2. kolo Mini kajak lige i Pionirske lige Srbije: Nova dva postolja za Kajak klub Sombor

Kategorije

Izbornik