Najnovije

Divac fondacija: Potpisivanje ugovora o donaciji sa učesnicima Poljoprivredne škole u Svilajncu

 

  • U utorak, 5. septembra 2023. godine, sa početkom u 10 časova, u svečanoj sali Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika „Svilajnac”, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac potpisala je sa učenicima završne godine ove škole Ugovor o donaciji sredstava iz Fonda za podršku mladim poljoprivrednicima.

Osnivanje Fonda za podršku mladim poljoprivrednicima podržano je kroz projekat „Velika mala privreda“ koji finansira USAID, a sprovodi ACDI/VOCA. Cilj fonda je da se podrže učenici završne godine poljoprivrednih škola koji žele da nastave da se bave poljoprivredom i unapređuju svoje porodično gazdinstvo.

Povodom svečanog potpisivanja ugovora sa učenicima škole, prisutnima će se obratiti predstavnici opštine Svilajnac, Fondacije Ana i Vlade Divac, Projekta Velika mala privreda (USAID, ACDI/VOCA), kao i Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika „Svilajnac”.

Fond za podršku srednjoškolcima iz Svilajnca je osnovan u februaru 2023. godine, njegova vrednost je 1.700.000 dinara, a pored finansijske podrške, učenici su  prisustvovali predavanjima, dobili podršku mentora i naučili da razvijaju poslovni plan.

 

AcanskiS ©Srđan.A

Medijska pažnja i pratnjaNovi Radio Sombor

Povezani članci

Najava događaja: Poseta Načelnika Policijske uprave u Somboru OŠ ,,Nikola Vukićević“
Televizija „Sombor“ uz podršku Kulturnog centra „Laza Kostić“ organizuje promociju serije „Ljubi ga majka“.

Kategorije

Izbornik