Sport

Srpska desetka protiv Katara i posebno velika 2 boda

 

Srbija – Katar 34:24 (17:14)

  • U 3. kolu grupe E Prvenstva sveza za rukometaše, nacionalni tim Srbije večeras je u Katovicama savladao Katar dvocifrenim rezultatom i što je jednako važno, sa veoma značajna dva boda sa kojima ulaz u drugu fazu takmičenja

Sve do 12. minuta i 8:8 bilo je egal, da bi na odmor selekcije otišle sa ipak lepom prednošću srpskog tima od tri gola razlike. Nastavak je doneo udvostručenu prednost pobednicima već u 39. minutu, koja je do kraja bila povećavana sve do konačnih deset golova razlike.

Iako su srpski rukometaši ostali tokom utakmice bez dvojice prvotimaca koji su dobili procenama i ponavljanim tv-snimkom od strane nenametljivog češkog sudijskog para crvene kartone, Jovica Nikolić već u 17. i u nastavku, Dragan Pešmbalek, 50. minut, to nije omelo igrače u nacionalno-crvenim dresovima da se još više razmahnu. Prilično raznovrsna poziciona igra, smenjivali su se pogotov u drugom poluvremenu atraktivni potezi i golovi za dušu publike.

Tako je i kada golmani prorade, pa i saigrači dobiju dodatnu motivaciju. Kao na ovoj utakmici, Vladimir Cupara sa 4 zabeležene odbrane u prvom i u drugom, povratnik nakon povrede, prvi put na ovom šampionatu sveta Dejan Milosavljev i odmah proglašen igračem utakmice, sa 7 upisanih intervencija.

Sve čestitke pre svega za igru kolektiva, žar i borbenost, volju i srčanost. Dalji tok nadmetanja će biti svakako za psihološku prednost timu Srbije, jer preneta dva boda u sledeći krug takmičenja večerašnjom utakmicom protiv Katara svakako znače onaj impuls da rukomet Srbije ponovo zakuca na vrata koja vode gde i zaslužuje ova generacija, u vrhove ponovo, i što je i jedan od ciljeva – naredne Letnje olimpijske igre.

printscreen RTS, AcanskiS

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Sportski savez grada Sombora: Izbor sportiste godine za 2022.
Bowling Stones liga: Start 3. februara

Kategorije

Izbornik