Najnovije

Delegacije Gračanice i Lipljana posetile Sombor

 

  • Grad Sombor bio je domaćin delegacijama opština Gračanica i Lipljan, iz naše južne pokrajine Kosovo i Metohija. U ime Grada Sombora, prisustvovale su zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica i članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov. Delegaciju Gračanice činili su predsednik Opštine Lipljan Milan Joksimović, politički savetnik predsednice Opštine Gračanica Stefan Filipović i njihovi saradnici

Sastanak je održan u Gradskoj upravi, a tema susreta je bila povezivanje našeg naroda i bogatog kulturnog nasleđa, očuvanje tradicije i negovanje zajedničke baštine i običaja.

  • Drago nam je što ste naši gosti, za nas ste heroji jer se trudite da opstanete na viševekovnim ognjištima, a ovom posetom otvaramo vrata novoj saradnji i aktivnom učešću u razmeni kulturoloških i tradicionalnih običaja i negovanju baštine – izjavila je zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica.

Tokom razgovora predstavljenje su obrazovne i kulturne mogućnosti obe sredine, a između ostalog najavljeno je da saradnja biti intenzivirana.


 Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Prijem za Aleksandru Marić herojinu 2022. godine u Opštini Apatin
Pronađeno 36 iregularnih migranata van prihvatnog centra u Somboru

Kategorije

Izbornik