Višejezično

Dani jabuke u Čonoplji

 

  • U subotu, 21. oktobra u Čonoplji je održana manifestacija Dani jabuke i ženskog seoskog priduzetništva.

Na desetak štandova, vridne Čonopljanke pridstavile su svoji ruku dilo. Tako se moglo vidit tacni s tradiconalnim domaćim kolačima, rasadom  i saksijskim cvićom, fine domaće aleve paprike, sirova razni fela al i brojni kreativni štandova.

Dalo bi se zaključit da je sve šira paleta i mogućnost sveg što mož na selu da se radi a upravo je to bio cilj – pokazat dici da iz prve ruke čuju  pripovitku o poslu, lipšoj i težoj strani posla al i da sami što god probaje pa se možda u kakom budućem poslu i pripoznaju.

Dani jabuke i ženskog seoskog priduzetništva je manifestacija koju je nuz mištanke Čonoplje osmislila Ana Marija Bošnjak, učiteljica koja je ujedno bila i koordinator dičiji sigara u kojima su dominirale sigre brzine, spretnosti i veštine al s posebnim akcentom na jabuke i s jabukama.

Najmlađi su uživali u druženju što kroz sigru a što kroz upoznavanje različiti profesija tako da su na maštovit način upoznali zanimljive frizure majstora frizera al i maštovite šminkerske vištine. Posebnu pažnju privukli su kreativni štandovi crtanja i tzv pečatiranja na pamučnim majicama, dekubaž tehnika… Sve u svemu, bio je ovo još jedan lip jesenji dan sa svim onim blagoslovima i bogatsvima što jesenji plodova a što lipo i korisno provedenog vrimena vridni Čonopljana i njevi mladi naslidnika.

  • Projekat „Na licu mesta“ sufinansiran je iz budžeta grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

AcanskiS © 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Bácsgyulafalva 140 éves
Bordás Győző kapta az idei évi Herceg János Irodalmi Díjat

Kategorije

Izbornik