Najnovije

Dani hrvatske kulture 2023. u Somboru

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković darivan od predsednice UG „Urbani Šokci“ Marije Šeremešić

  • U Velikoj sali Gradske kuće održana je završna manifestacija u okviru Dana hrvatske kulture u organizaciji Udruženja građana „Urbani Šokci“ i uz podršku Grada Sombora. Događaju je prisustvovao gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, koji je ovom prilikom dobio priznanje u znak zahvalnosti za doprinos u očuvanju hrvatskog i šokačkog kulturnog nasleđa, kao i za dugogodišnju saradnju i podršku u njihovom radu

Prema programu, prikazana je monografija Udruženja pod nazivom „Urbani Šokci u zrnju godina“, a gostima se obratila i predsednica Udruženja Marija Šeremešić. Ona je govorila o postignutim rezultatima, među kojima su objavljivanje 16 knjiga i 5 zbornika, 14 održanih međunarodnih okruglih stolova i druge aktivnosti.

Veče su ulepšali nastupi ŽPS „Kraljice Bodroga“ Bački Monoštor, mali monoštorski tamburaši HKUD „Vladimir Nazor“ Sombor, Bodroški bećari KUDH „Bodrog“ Bački Monoštor i ostali.

Događaju su prisustvovali i predstavnici Hrvatskog nacionalnog saveta, Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, Matice Hrvatske i predstavnici kulturno-umetničkih društava Sombora i Gornjeg Podunavlja.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Teška nesreća: Sudar vozova kod Odžaka bez žrtava (VIDEO)
Novi praznik akustičarske muzike u Sivcu – popularni ,,Famus“

Kategorije

Izbornik