Kultura

Dan žitnih polja: Odžankama priznanje za najlepši sto

 

  • Okružni, opštinski i gradski odbor Sombor Asocijacije žena Republike Srbije, u okviru redovnih programskih aktivnosti, priredio je u četvrtak 27. jula, po 23. put tradicionalnu manifestaciju „Dan žitnih polja“ na Trgu Svetog Đorđa u Somboru, koju je podržao Grad Sombor

U ime Grada Sombora, brojne učesnike i posetioce je toplo pozdravio Drako Smiljanić, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite i rekao:

  • Dugotrajnost održavanja smotre koja čuva našu tradiciju od zaborava kroz slane i slatke đakonije pravljene u domaćinskoj atmosferi veštih ruku naših žena, članica udruženja, unapređuje međusobno povezivanje I dalje upoznavanje jer ovde su gošće I gosti na samo sa teritorije Grada Sombora i Zapadnobačkog upravnog okura, već i predstavnice pojedinih udruženja iz čitave Vojvodine. I ovom prilikom prisustvujemo programu koji će da se pamti.

Događaj su uveličali i Branislav Svorcan, pomoćnik gradonačelnika, Srđan Savić, član Gradskog veća za oblast ruralnog razvoja, Mirela Ivanković, iz Odeljenja za društvene delatnosti. Kroz sadržaj manifestacije, kulturno-umetnička društva i pevačke grupe predstavili su se igrom, spletom pesama i kazivanjem stihova.

Završetak programa je kao i svake godine, podrazumevao odabir najlepše aranžiranog stola koji je pripao Udruženju žena „Odžaci“, podela zahvalnica i diploma i zajedničko kolo za sve čuvare naše tradicije.

Predsednica Asocijacije žena Sombor Jelica Polovina, zahvalila se podršci Gradu kao i svim ženama učesnicama, koje su vredno radile i pripremile čitav događaj koji je simbol zajedništva koje treba negovati.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

Ponovo radi letnji bioskop u Liparu
Veče uličnih svirača ponovo u Somboru!

Kategorije

Izbornik