Sport

Damjana Perenčević i Ana Pešić na postolju u Zrenjaninu

 

  • Šesto izdanje polumaratona u Zrenjaninu održano je u nedelju 2. oktobra. Prijatno i sunčano vreme odgovaralo je trkačima kojih je bilo 900 u šest trka

Pobednici glavne, polumaratonske trke, na stazi od 21 kilometar su Marko Ranković iz Lazarevca, član ekipe RTIM, i Nora Trklja Boca, atletičarka beogradskog AK Crvena Zvezda. Članovi Atletsko rekreativnog kluba ‘‘Somaraton‘‘ koji su istrčali polumaratonsku distancu su Milan Kovačić, Zoran Nikolić, Srđan Buzadžić, Damir Milankov, Aleksandar Krneta i Nenad Glušac.

Od dama polumaraton su istrčale Jelena Perenčević koje je osvojila prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji dok je Jelena Stanimirović zauzela drugo mesto u svojoj kategoriji.

U trci na 7 kilometra, u okviru Zrenjaninskog polumaratona, Damjana Perenčević je nakon pobede u trci ‘‘Dame trče‘‘ koja je održana samo dan ranije, u Zrenjaninu istrčala vicešampionsku poziciju sa svega 39 sekundi zaostatka za pobednicom. Treće mesto u ovoj trci istrčala je takođe članica ‘‘Somaratona‘‘ Ana Pešić.

Istog dana, ali u Skoplju održane je Wizzair Skopski maraton. Najtežu altetsku disciplinu – maraton istrčala je članica ‘‘Somaratona‘‘ Suzana Filipović.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Školsko opštinsko prvenstvo u trofejnom somborskom streljaštvu
Deseti međunarodni plesni festival ORIJENTALIJA

Kategorije

Izbornik