Kultura

Crvenka dočekuje 54. Zonsku smotru dramskog stvaralaštva “Vinko Stupar”

 

  • 54. Zonska smotra dramskog stvaralaštva “Vinko Stupar” održaće se u Domu Kulture u Crvenki od 19. do 26. aprila

Publici će se prvog dana predstavom “Kralj umire” predstaviti crvenačko pozorište “Stevan Sremac”. U četvrtak, 20. aprila, nastupiće Dramski studio “Luča” iz Kruščića koji će odigrati predstavu “Balada o protestu”, a narednog dana komadom na rusinskom jeziku “Služavke” predstaviće se Dramski studio “Art”.

U subotu će predstavu “Čežnja za super povrćem” odigrati glumci Kulturnog centra Kula, a u nedelju komadom “ Prosidba” predstaviće se Dramski studio “Sanjari” iz Sombora. RKUD “ DR Gabrijel Kosteljnik” iz Kule odigraće predstavu “Umorna konjica” na rusinskom jeziku u ponedeljak, 24. aprila, dok će u utorak Dramski studio KC Apatin izvesti predstavu “Žak ili pokornost”. Dramska sekcija DK Sivac “Velimir Sandić Veljko” u sredu, 26. aprila, publici će se predstaviti komadom “Narodni poslanik”.

Sve predstave će se igrati u sali crvenačkog Doma kulture sa početkom od 20 časova. Organizatori smotre su Savez umetničkog stvaralaštva Vojvodine, Kulturno prosvetna zajednica opštine Kula i Dom kulture Crvenka, dok je pokrovitelj smotre opština Kula.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Somborska Biblioteka povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava: „Putevi Jovice Aćina“
U Somboru „Mačak u čizmama“

Kategorije

Izbornik