Sport

Članovi ARK Somaraton trčali u Osijeku, u Istri i u Bečeju

 

  • Trkački vikend započeo je minule subote u Osijeku gde je održano 18. izdanje Osječkog Ferivi polumaratona na kojem je nastupio rekordan broj trkača. Više od 1.300 učesnika potvrdilo je kako je reč o najvećoj i najposjećenijoj trci u okolini

Uz glavnu utrku od 21 kilometar, održana je i trka za građane na pet kilometara kao i štafeta 3×7 kilometara. Osiječki polumaraton su istrčali i članovi Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ Sombor Đorđe Vučković i Arpad Šarkezi koji je u 74. godini istrčao svoj 117. polumaraton po redu i osvojio drugo mesto u svojoj starosnoj kategoriji. Trku na 5 kilometara istrčala je Ljerka Vukmirović.

Takođe u subotu, ali u Bečeju održana je ‘’Bečejska desetka’’ trka na 10 i 5 kilometara. Glavnu trku na deset kilometra istrčali su Đorđe Munjas, Zoran Nikolić, Mirjana Došen, Mina Bošnjak, Danica Grujić Firanj i Vesna Bjelan koje su se popele na treća mesta u svojim starosnim kategorijama. Izuzetno jaku i brzu trku na pet kilometara u ženskoj konkurenciji istrčala je Damjana Perenčević zauzevši sedmo mesto.

Somaratonka Marina Brkbaklić Tepavac uspela je da proteklog vikenda postigne još jedan podvig i da uspešno završi čuvenu i poznatu „trejl“ trku „100 milja Istre“. Marina je prešla „plavu stazu“ u dužini od 128 kilometara za 32 sata od Lovrana do Umaga.

U Somboru je istog vikenda istrčano još jedno, redovno 264. kolo Intersport Trkačke lige Somaraton. Ligaških pet kilometara ove subote istrčalo je dvadestak trkača, a pobednik je bio Robert Lalić, dok je među damama trijumfovala Ana Pešić sa novim ličnim rekordom. U generalnom plasmanu Lige ove sezone prvo mesto i dalje ‘’drži’’ sjajni Željko Lemić, dok su na drugom i trećem mestu Dejan Nikolić i Josip Major.

U konkurenciji dama je došlo do promene na vrhu tabele te je trenutno na šampionskoj poziciji Ana Pešić, drugoplasirana je Mirjana Došen, a na trećem mestu je Danica Grujić Firanj.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Rvački klub RADNIČKI Sombor: Srećko Malbaša kadetski šampion države, Nikola Gunj pionirski prvak Vojvodine!
Somborske Inannice: Novi uspesi, zlatne medalje

Kategorije

Izbornik