Sport

Član AK Apatin Đuro Borbelj i u 2024. nastavlja šampionski

 

Đuro Borbelj šampion i vicešampion Srbije na Prvenstvu Srbije za seniore u dvorani 

Seniore Atletskog kluba Apatin za vikend očekuje treći uzastopni nastup na Kupu šampiona u krosu

  • Član Atletskog kluba Apatin, i u ovom trenutku zasigurno najbolji sportista Apatina, Đuro Borbelj nastavio je sa ostvarivanjem odličnih rezultata i osvajanjem medalja na zvaničnim prvenstvima Srbije i u 2024. godini. Posle odličnih rezultata u 2023. godini kada je postao šampion Srbije u maratonu, polumaratonu, 10 km na putu, krosu, kada je sa seniorskom ekipom AK Apatin osvojio treću uzastopnu ekipnu titulu prvaka Srbije u krosu i sa seniorskom reprezentacijom Srbije osvojio bronzanu ekipnu medalju na Prvenstvu Balkana u krosu produžio je pobedničku seriju

Na danas završenom Prvenstvu Srbije za seniore koje je u organizaciji Srpskog atletskog saveza realizovano u atletskoj dvorani na Banjici 17. i 18. februara, Borbelj je osvojio dve medalje, zlatnu na 3000 metara i srebrnu na 1500 metara, koja su ga svrstale u jednog od najuspešnijih učesnika prvenstva.

Borbelj je odličnim nastupom u trci na 3000 metara trijumfovao sa rezultatom 8 minuta 22 sekunde i 27 stotinki, dok je u trci na 1500 metara osvojio vicešampionsku titulu rezultatom 3 minuta 55 sekundi i 75 stotinki, u obe trke ostvareni rezultati su bolji od njegovih dosadašnjih ličnih rekorda.

Od početka 2024. godine Đuro Borbelj je trijumfovao na Otvorenom prvenstvu Beograda na 1500 metara, nastupio je i u tromeču Srbija, Hrvatska, Slovenija i u dresu reprezentacije Srbije slavio u trci na 1500 metara.

Narednog vikenda od 23-25. februara u portugalskom gradu Albufeira biće održan Kup šampiona Evrope u krosu, na kojem će se okupiti šampionske ekipe država iz čitave Evrope i među kojima će se naći i seniori Atletskog kluba Apatin, koji će Apatin i Republiku Srbiju predstavljato kao šampionska ekipa na Prvenstvu Srbije treću godinu za redom.

U sastavu ekipe AK Apatin uz najboljeg takmičara i kapitena Đure Borbelja, naći će takmičari koji su u prethodnim godinama bili sastavni deo tima Miroslav Pešić, Aleksandar Stajić i Dušan Krstić.

Članovi Atletskog kluba Apatin u 2023. godini ostvarili su istorijske uspehe, osvojivši 7 medalja na zvaničnim Prvenstvima Srbije (6 zlatnih i 1 bronzana), 2 medalje na Prvenstvima Vojvodine (1 zlatna i 1 srebrna) i bronzanu medalju na Prvenstvu Balkana u krosu i na listi svih atletskih klubova na zvaničnim prvenstvima Srbije na trkama izvan stadiona zauzeli su sveukupno drugo mesto,

Svakako početak 2024. godine pokazuje da će i ova godina biti jedna od najuspešnijih u istoriji, klub koji sprovodi svoje aktivnosti u skromnim uslovima osim ostvarivanja odličnih rezultata baštini od samog osnivanja do danas besplatne treninge za najmlađe sugrađane (u ovom trenutku više od 50 članova) koji protiču pet puta nedeljno pod stručnim vođstvom Bojana Tomaševića i Marije Bubalo u hali OŠ „Žarko Zrenjanin“ i Sportskog saveza Apatina.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Trojica Somaratonaca na Vukovarskom Hamburg maratonu
Nova pobeda seniora Košarkaškog kluba Sombor

Kategorije

Izbornik