Sport

Čista petica za 5. Međunarodni fudbalski turnir za mlađe kategorije „Sombor kup 2023“

 

  • Na Gradskom stadionu u Somboru minulog vikenda, održan je 5. Međunarodni turnir u fudbalu za mlađe kategorije pod nazivom „Sombor kup 2023“, koji je okupio fudbalere rođene 2012, 2013, 2014. i 2015. godine, te je u svakoj generaciji učestvovalo po 12 ekipa, među kojima su se našli i fudbalski klubovi sa teritorije Grada Sombora

Turnir je zvanično otvorila članica Gradskog veća zadužena za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva Antonija Nađ Kosanović, koja je poželela svim učesnicima puno sreće i uspeha, ističući da igraju fer-plej, poštujući svoje protivnike, jer će na taj način izrasti u prave šampione.

  • Sport je nešto najlepše čime biste se mogli baviti, jer uz njega ćete se izgraditi kao ličnosti i steći dobre navike, kao i osobine koje će vam mnogo značiti u daljem životu – poručila je članica Gradskog veća.

U generaciji 2012, prvo mesto zauzela je ekipa FK „Vojvodina“ iz Novog Sada, drugo mesto FK „Radnički“ iz Dalja, dok se na treće mesto plasirala ekipa FK „Spektar“ iz Sombora.

U genaraciji 2013, prvo mesto pripalo je ekipi Akademije „Bambi“ iz Zrenjanina, drugo mesto Školi fudbala „Rabona“ iz Beograda, a treće FK „Spektar“ iz Sombora.

U generaciji 2014, na prvo mesto plasirala se ekipa Škole fudbala „Oranž“ iz Sombora, na drugo mesto ekipa iz Republike Mađarske, FK „Kozarmisleni“, dok je treće mesto zauzela ekipa Akademije fudbala „Sombor“ iz Sombora.

U generaciji 2015, najbolja je bila ekipa Akademije fudbala „Sombor“ iz Sombora, drugo mesto zauzela je ekipa Škole fudbala „Rabona“ iz Beograda, a treće mesto ekipa iz Republike Mađarske „Mohacs“.

5. Međunarodni turnir u fudbalu za mlađe kategorije, uspešno je organizovala Akademija fudbala „Sombor“.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Značajno međunarodno kaljenje za mlade članove KK Ravangrad
ZVEZDA OSVOJILA ISTORIJSKU DUPLU KRUNU: PREOKRET u sjajnom meču na Marakani, Crvena Zvezda – Čukarički 2:1

Kategorije

Izbornik