Turizam

„Čika Savin kotlić“ u liberlandskom selu Arka

 

  • U subotu 3. septembra ugostićemo 40-ak takmičarskih ekipa na velikom međunarodnom gastro događaju “ČIKA SAVIN KOTLIĆ” gde će svoje majstorske veštine odmeravati šampioni i pobednici raznih regionalnih takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša. Ako dolazite iz zemalja koje neguju tradiciju kuvanja ribljeg paprikaša, ohrabrujemo vas da se prijavite da bismo svi saznali za neke nove talente i nebrušene bisere kuvarske veštine – poručuju, pozivaju i pojašnjavaju domaćini u Liberlandu:

A ako niste sigurni da li znate da skuvate pravi riblji paprikaš, jer to možda nije deo vaše tradicije, mi verujemo da je ovo savršena prilika da naučite da ga kuvate, da se okušate u ovom “jednostavnom” kuvanju, i otkrijete šta to bogati Dunav nudi na svom meniju. Podelićemo recept sa vama, a ako želite samo da degustirate i uživate u muzici, onda dođite da svojim društvom da iskusite divnu letnju atmosferu kraj jezera Arka.

Iako smo već obezbedili glavnog liberlandskog kuvara koji će se takmičiti pod našom zastavom, pozivamo i druge timove da se pridruže i svojim veštinama doprinesu da se pronese slava Liberlanda na ovom takmičenju.

Ako niste znali, Čika Sava je prvi posleratni kuvar u Apatinu koji je počeo da priprema čuveni riblji paprikaš na alaski način, i decenijama ga je kuvao u restoranu „Šaran“.

Samo u Apatinu se danas sprema na ovaj način i želimo da negujemo tu tradiciju i sećanje na čika Savu.

Pozivamo sve koji žele da posete Liberland našim čamcima, kanuom ili daskama za surfanje, da se unapred jave da se organizujemo, i da iskoriste ovaj zanimljivi kulinarski susret za pravo liberlandsko druženje na Dunavu. Dobrodošli! – kažu u Liberlandu

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Resorni pokrajinski sekretarijat raspisao Konkurs za unapređenje ekonomije na selu – razvoj turizma u ruralnim područjima
Град Кикинда вас позива на „37. Дане лудаје“

Kategorije

Izbornik