Najnovije

Boris Jerković trijumfom do prvog mesta na svetskoj rang listi!

 

  • Na trinaestom izdanju Serbian Opena u krosmintonu, održanom prve septembarske subotu u balonu Orange Arena u Somboru, nastupili su vrhunski takmičari iz pet zemalja u deset pojedinačnih i dubl kategorija. Najuspešniji su bili takmičari iz Mađarske sa šesnaest osvojenih medalja, a odmah za njima i članovi somborskogsa trinaest odličja

Boris Jerković je bio najuspešniji takmičar turnira sa zlatom u Open kategoriji i bronzom u kategoriji za mešovite parove sa Alidom Jerković. Boris je došao do treće titule u nizu, i sa novih osvojenih 500 bodova preuzima vođstvo na svetskoj rang listi. On je prvi srpski igrač koji je to postigao.

Troje pionira somborskog kluba osvojilo je medalje. Katarina Blažev je napravila iznenađenje turnira, osvojivši srebro u kategoriji seniorki. Poražena je jedino od Mađarice Dosa-Racz, u tri vrlo neizvesna seta. Katarina je osvojila i srebro u kategoriji juniorskih parova sa Selenom Stojačić.

Uroš Lukač je osvojio dva bronzana odličja, pojedinačno u kategoriji pionira do 14 godina i u kategoriji juniorskih parova. U kategoriji juniorskih parova do bronze je stigao i Branislav Banić u paru sa Hasz Zalanom iz Mađarske.

Alida Jerković je osvojila bronzanu medalju i u kategoriji seniorki. Simana Matković je stigla do bronze u kategoriji veteranki, poražena je u polufinalu od svetske vicešampionke Braun. Željko Banić je nastupio u kategoriji veterana i osvojio bronzano odličje, poražen je u polufinalu od Letonca Sparea. Stevica Lukač je u paru sa Miodragom Kovačevićem osvojio bronzano odličje u kategoriji veteranskih parova.

U najstarijoj kategoriji, veterani iznad šezdeset godina, trijumfovao je Slobodan Jerković, drugi je bio Vladimir Blanuša a treći Zoran Purić – sve članovi somborskog kluba.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , , ,

Povezani članci

6. Internacionalni turnir Ivan Frgić Žuti, poziv Rvačkog kluba Radnički da svi opet zajedno sa nadama izvornog olimpijskog sporta izrazimo pažnju nezaboravnom sportisti veka
Prvo izdanje festivala “Novi balkanski ritam”

Kategorije

Izbornik