Sport

Bogdan Nikolić šampionski u Novom Sadu

 

  • Sezona atletskih trka u 2024. godini nastavljena je proteklog vikenda na uličnim i planinskim trkama. U Novom Sadu održano je 31. izdanje polumaratona koje tradiconalno protiče u martu

Više od hiljadu učesnika startovalo je u nekoj od tri distance na 5, 10 ili 21 kilometar kao i u disciplinama nordijskog hodanja. Bogdan Nikolić pobedio je u disciplini nordijsko hodanje na 10 kilometara i tako doneo prvu šampionsku titulu u nordijskom hodanju za Atletsko rekreativni klub ‘‘Somaraton‘‘ iz Sombora. Polumaratonsku distancu od 21 kilometar po vema hladnom i kišovitom vremenu od Somboraca najbrže uz lični rekord istrčao je Robert Lalić, a od dama najbrža u Novom Sadu u veoma jakoj konkurenciji bila je Tijana Kabić. Polumaraton su istrčali i Nedeljko Katić, Zorica Kulić, Zoran Nikolić, Arpad Šarkezi, Damir Milankov i Boško Jerković. Trku na 10 kilometara istrčali su Tijana Odobašić  Danica Grujić Firanj, a najkraću distancu na 5 kilometara Lana i Branko Nenadić.

Takođe u nedelju ali na Divčibarama je održana trka ‘‘Divča Winter Trail‘‘, prva od sedam trka u organizaciji ‘’West Serbia Trails’’-a. Trka je okupila nesto vise od 500 trkača koji su mogli da biraju izmedju dve trke. Prva trka je bila 10 kilometara sa 470 metara uspona gde je učestvovao član Ark ‘’Somaraton’’ Sombor Daniel Šokac, a druga trka je bila na 15 kilometara sa 640 metara uspona gde su trčali Miroslav Liščević, Monika Maunić i Damir Ivković. Ono sto je zanimljivo za trku jeste da je sat pre starta počeo da pada sneg i u potpunosti opravdao svoj naziv ‘’Winter trail’’.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Somborski gepardi zapaženi u Mostaru i Novom Sadu
Popularnost stonog tenisa u Srpskom Miletiću

Kategorije

Izbornik