Sport

Атлетски клуб Апатин ведри и облачи на такмичењима и у земљи и иностранству

 

Чланови Атлетског клуба Апатин су након успешно реализованог 26. Апатинског Дунавског полумаратона који је по оцени учесника најбоље организован до сада од самог оснивања и на којем је наступио рекордан број учесника, и освајањем титуле екипног сениорског првака Србије у кросу којим је обезбеђен наступ на Купу европских шампиона 5. фебруара 2023. године у Шпанији, наставили низ успешних наступа на атлетским тркама у земљи и иностранству. У протекле две недеље стартовали су на атлетским тркама у Ечкој, Бачкој Тополи, Фрушкој Гори, Повлену, Истанбулу, Загребу и Атини

На међународној 2. Уличној трци у Ечкој где је наступило близу 500 такмичара и такмичарки, најбољи апатински атлетичар Ђуро Борбељ, освојио је друго место у свеукупном пласману на 10 километара, у истој трци Зоран Радичанин (освојио је прво место у старосној категорији), Александар Максимовић (треће место у категорији).

У женској конкуренцији на 10 километара Снежана Милошевић остварила је победу у својој старосној групи, одличан наступ имале су и Јасмина Кљајић и Марија Бубало које су освојиле четврта места у својим старосним категоријама. У Ечкој је у трци на 5 километара вицешампионску титулу освојио Душан Крстић, четврто место заузео је Александар Стајић који је тријумфовао у микс штафети, запажен наступ у трци на 5 км имали су Жива Вијоглавин, Радомир ТопличанинМирослав Пешић тријумфовао је у мушкој штафети 2 х 5 км.

У Бачкој Тополи одржана је 13. Меморијална трка “Пал Скендеровић“ на 5 и 10 километара у којој је у конкуренцији око 200 такмичара и такмичарки, наступио велики број чланова АК Апатин. Победу на 10 километара остварио је Денис Фируловић, док је на 5 километара славио Александар Стајић. У трци на 10 километара Рајмонд Халаи освојио је четврто место у категорији, док је Тихамер Сирак заузео седмо место, у женској конкуренцији пето место у категорији освојила је Алиса Бајић.

У трци на 5 километара осим победе Александра Стајића, одличне наступе на трци имали су и Мирослав Пешић који је освојио прво место у старосној категорији и четврто место укупно на 5 километара, Горан Бајић освојио је треће место у старосној групи. У женској конкуренцији на 5 километара одличне резултате постигле су Уна и Хана Чегар једне од најмлађих учесница трке. Уна Чегар освојила је прво место у старосној категорији, док је у истој категорији 3. место заузела Хана Чегар и освојила плакету за најмлађу учесницу (8 година). Уна и Хана су учествовале и у уличним тркама за школарце где су победиле у својим старосним категоријама. У трци предшколаца на 100 метара наступио је Арсеније Чегар.

У Истанбулу је јуче одржан Интернационални маратон у којем је свој дебитантски наступ у маратону имала Милица Марковић која је стазу под 42 км и 195 метара истрчала за 3 сата 47 минута, на маратону у Истанбулу наступио је и Александар Максимовић који је успешно истрчао маратонску трку.

На Фрушкој Гори је одржано традиционално отворено Првенство Фрушке горе у планинском трчању, где је у трци на 12 км тријумфовао Душан Крстић, док је у трци на 6 километара победио Зоран Марковић, у трци на 12 км наступио је и Зоран Шкорић који је освојио пето место у категорији.

На Повлену је протекле суботе одржана 3. “Повлен трејл трка“ где је у трци на 12 километара тријумфовао члан АК Апатин Душан Крстић. Александар Стајић је у две трке на 10 километара које су одржане у Загребу и Атини у размаку од неколико дана, два пута оборио свој лични рекорд.

  • Фотогалерија: 1/ Ђуро Борбељ: 2/ Александар Стајић у Бачкој Тополи у средини на постољу; 3/ Денис Фируловић; 4 Зоран Радичанин; 5/ Снежана Милошевић; 6/ Марија Бубало; 7/ Жива Вијоглавин: 8/ Алиса и Горан Бајић, Бачка Топола; 9/ Душан Крстић, Повлен, трејл трка; 10/ Милица Марковић и Александар Максимовић у Истанбулу; 11/ Зоран Марковић у средини, на Фрушкој Гори; 12/ Зоран Шкорић; 13/ Хана Чегар у Бачкој Тополи; 14/ Уна и Хана на победничком постољу у Бачкој Тополи

Медијска пажња и пратња: Нови Радио Сомбор

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj svetskoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Sportski savez grada Sombora: „Budimo zdravi“ i u riđičkoj školi Petar Kočić
Novi pehari za Plesnu grupu Inanna

Kategorije

Izbornik