Sport

Atletski klub APATIN: Uspesi u Splitu, na Srebrnom jezeru i u Gradišci

 

  • Članovi Atletskog kluba Apatin su proteklog vikendom nastavili sa nastupima na atletskim takmičenjima i realizacijom aktivnosti

Seniori Atletskog kluba Apatin u protelih sedam dana nastupili su na takmičenjima u Splitu (Hrvatska), Srebrnom jezeru i Gradišci (Bosna i Hercegovcina) gde su ostvarili mnoštvo ličnih rekorda i dobre rezultate.

Na tradicionalnom Splitskom maratonu koji je održan prethodne nedelje u polumaratonskoj trci na 21 km i 097 metara, i u kojoj je u konkurenciji više od 1000 takmičara iz 30-tak zemalja, Đuro Borbelj zauzeo 4. mesto sa odličnim rezultatom 1 sat, 9 minuta i 20 sekundi; u istoj trci nastupili su i Nemanja Đurić i Živa Vijoglavin.

Protekle subote na Srebrnom jezeru održan je tradicionalni 8. po redu Srebrno jezero polumaraton (21,097 km) u kojoj je članica AK Apatin Milica Marković, osvojila treće mesto u sveukupnom plasmanu u ženskoj konkurenciji sa oborenim ličnim rekordom (1 sat, 42 minuta 38 sekundi), u trci je nastupio i Milan Marković koji je u sveukupnom plasmanu osvojio 11. mesto i treće mesto u starosnoj kategoriji sa rezultatom 1 sat 25 minuta i 4 sekunde.

U nedelju (6. marta) u Gradišci održan je 6. Gradiški polumaraton gde su nastupila trojica članova AK Apatin, Aleksandar Stajić je ličnim rekordom u trci na 10 kilometara (36 minuta i 7 sekundi) osvojio drugo mesto u sveukupnom plasmanu, u istoj trci takođe sa ličnim rekordom plasman na 4. mesto sa rezultatom 37 minuta i 40 sekundi ostvario je Nemanja Đurić, dok je Nikola Đurić u trci na 5 kilometara zauzeo 5. mesto u ukupnom plasmanu rezultatom 20 minuta, 50 sekundi.

Trke u Splitu i Gradišci poslužiće članovima AK Apatin kao test trke pred nastup na pojedinačnom Prvenstvu Srbije u polumaratonu u Kruševcu i gde će apatinski klub predstavljati 7 takmičara i 1 takmičarka, dan pre će u Kameničkom parku biti održana humanitarna trka za dečiji osmeh, gde će u organizaciji i u takmičarskom delu učestvovati veliki broj članova kluba svih kategorija, najviše će biti mladih atletičara polaznika besplatne škole atletike AK Apatin koji će se takmičiti u dečijim trkama

Uporedo sa aktivnim učestvovanjem na takmičenjima seniora, Atletskog kluba Apatin, protiču tri puta nedeljno besplatni treninzi sa mlade Apatince, u okviru besplatne škole atletike. Treninzi se u narednom periodu do dolaska lepog vremena realizuju u maloj sali OŠ „Žarko Zrenjanin“, ponedeljkom i sredom od 17:30 časova i subotom od 10:00 časova i otvoreni su za svu zainteresovanu decu. Stručni rad sa decom sprovode Bojan Tomašević i Marija Bubalo.

– U slajd-dodatku pogledajte fotografije: 1) Đuro Borbelj, u cilju Splitskog polumaratona, 2) Aleksandar Stajić, prvi sleva, drugo mesto – Gradiška, 3) Nikola Đurić, Aleksandar Stajić, Nemanja Đurić, sleva, Gradiška, 4) Milica Marković, Srebreno jezero – 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Poslovično uspešan novi nastup Karate kluba SOMBORAC
Karatisti somborskog RAVANGRADA na 2 koleska: Uspehe potvrdili na oba

Kategorije

Izbornik