Sport

Атлетски клуб АПАТИН у протеклих 10 дана: Све по старом – победе нове

 

Чланови Атлетског клуба Апатин, наставили са наступима на атлетским тркама у земљи и иностранству. У протеклих десет дана стартовали су у Београду, Милану, Фрушкој Гори, Новом Саду

У недељу 27. новембра у Београду је одржан Међународни 3. Београдски полумаратон у којем је у рекама на 10 км и 21,097 км наступило више од 2.000 учесника. У главној трци на 21 километар и 97 метара сјајан наступ имао је Ђуро Борбељ који је у укупном пласману заузео 6. место иза пет првопласираних такмичара из Африке и на тај начин понео титулу најбољег такмичара из Републике Србије са резултатом европског формата 1 сат 9 минута и 06 секунди, на 8. место у укупном пласману пласирао се Денис Фируловић, пласиран на  3. место од такмичара из Србије.

У истој трци добар наступ имали су Радомир Топличанин који је освојио прво место у старосној категорији са новим личним рекордом,  Зоран Радичанин освојио је друго место у старосној групи, док је Милан Маринковић освојио 7. место у својој старосној категорији.

У трци на 10 километара Мирослав Пешић освојио је 6. место у укупном пласману од 1.100 такмичара са новим личним рекордом (36 минута и 11 секунди), уједно је остварио пласман на треће место у старосној категорији, а у женској конкуренцији наступила је Милица Марковић и заузела позицију међу првих 10.

Истог дана када је одржан Београдски полумаратон, Александар Стајић истрчао је полумаратон у Милану где је у трци на 21 километар и 097 метара, резултатом 1 сат 18 минута оборио лични рекорд.

На Фрушкој Гори је у суботу 3. децембра одржана 1. Викинг челинџ трејл трка на 11 км и 5,5 километара. У трци на 11 километара у којој је наступило 150 такмичара, убедљиво је тријумфовао Ђуро Борбељ који је освојио наградни одлазак на изузетно популарни Међународни полумаратон у Тромзу (Норвешка) који је заказан за 8. јануар 2023,  друго место  заузео је Душан Крстић, док је Александар Стајић десети; у трци је наступио  и Зоран Шкорић који је успешно савладао изузетно захтевну стазу и освојио 58. место. У трци на 5,5 километара убедљиво је тријумфовао Мирослав Пешић у мушкој конкуренцији, у женској конкуренцији 3. место у укупном пласману освојила је Уна Чегар, док је Хана Чегар заузела пето место. Уна и Хана су биле најмлађе учеснице (12 година и 8 година), Исидора Шарчев заузела је 6. место.

У јуниорској трци на 200 метара која је претходила старту главних трка наступили су Уна, Хана и Арсеније Чегар (4 године). Уна је освојила 3. место, Хана је поделила 5. место, док је Арсеније успешно савладао задату деоницу.

У трећем по величини шпанском граду Валенсији је у недељу 4. децембра одржан један од најквалитетнијих и најмасовнијих маратона на свету у којем је у трци на 42 километра и 195 метара наступило више од 12.000 учесника из читавог света међу којима и тројица чланова АК Апатин, Предраг Вејин, Бојан Манојловић и Жива Вијоглавин, који су успешно савладали маратонску стази. Предраг Вејин је истрчао за 3 сата и 16 минута, Бојан Манојловић 3 сата 17 минута, док је Жива Вијоглавин истрчао лични рекорд 3 сата 26 минута.

Чланови Атлетског клуба Апатин у 2022. години наступили су на више стотина такмичења у земљи и иностранству. Сениори су освојили 7 медаља на званичним првенствима Србије (Ђуро Борбељ 5 медаља – 4 златне и једну сребрну, Александар Радукин – једну бронзану и екипно златну медаљу на Првенству Србије у кросу). Сениори АК Апатин учествовали су почетком 2022. године на Купу шампиона у кросу у Португалији.

У 2023. години их очекује поновни наступ, другу годину за редом на Купу шампиона у Шпанији, почетком фебруара.

Погледајте фотогалерију

Медијска пажња и пратња: Нови Радио Сомбор

 

Tagovi: , ,

Povezani članci

Rvačke nade somborskog Radničkog među najboljima i u slobodnom stilu
Sportski savez grada Sombora poziva na besplatnu rekreaciju u vodi: prednosti i pozitivni rezultati

Kategorije

Izbornik