Najnovije

Apel građanima da prilikom pripreme hrane i palјenja vatre na otvorenom budu oprezni i da poštuju Zakon o zaštiti od požara

 

  • Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Milorad Spasojević apelovao je danas na građane, koji se odluče da praznik rada – Prvi maj proslave u nekim od izletišta u Srbiji, da prilikom pripreme hrane i palјenja vatre na otvorenom budu oprezni i da poštuju Zakon o zaštiti od požara
  • Ako naši sugrađani ipak imaju potrebu da lože vatru na otvorenom prostoru, to onda mora biti u posebno obeleženim i obezbeđenim prostorima. Potrebno je doneti i vodu sa kojom se može ugasiti eventualni početni požar, kao i gorenje na mestu gde je loženo – istakao je Spasojević.

On je podsetio da je prema Zakonu o zaštiti od požara zabranjeno spalјivanje ostataka strnih useva, smeća na otvorenom prostoru i bilјnih ostataka, a za kršenje tog propisa propisane su kazne od 10.000 do 50.000 dinara, dok su za pravna lica od 300.000 do 1.000.000 dinara.

Spasojević je istakao da će pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP dežurati na izletničkim mestima i da će građani moći da im se obrate za pomoć, ukoliko im bude potrebna.

Podsetio je da je izuzetno važno da se građani odgovorno ponašaju jer se požari na otvorenom prostoru veoma brzo šire i predstavlјaju realnu opasnost po živote i zdravlјe naših građana, a nanosi i velike materijalne štete.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Grad Sombor: Novo dečije igralište u Mesnoj zajednici Crvenka
Parking servirs Sombor: Bez naplate i kontrole za prvomajske praznike

Kategorije

Izbornik