Najnovije

Apatinac Predrag Lovrić pobednik 27. Somborskog kotlića

 

  • U organizaciji Turističke organizacije grada Sombora, pod pokroviteljstvom Grada Sombora, održana je tradicionalna 27. po redu manifestacija „Somborski kotlić“, na kojoj je više od 220 majstora iz zemlje i regiona, učestvovalo u kuvanju ribljeg paprikaša, od čega je 63 paprikaša bilo u takmičenju za titulu najboljeg

Zvaničan početak kuvanja obeležen je paljenjem prve vatre, a upalio ju je gradonačelnik Antonio Ratković, koji je pozdravio sve učesnike i poželeo im puno uspeha, sreće i dobre zabave.

Odlukom stručnog žirija, pobednik 27. Somborskog kotlića je Predrag Lovrić iz Apatina koji je skuvao najukusniji i najbolji paprikaš. Drugo mesto osvojio je Nemanja Kliska takođe iz Apatina, dok je treće mesto pripalo Milanu Petroviću iz Kneževih Vinograda.

Da veče prođe u odličnoj atmosferi, pobrinuli su se tamburaški sastav „Zanatski“ i Zoran Bugarski Brica i Tropiko bend, a u kasnijim satima, za muziku je bio zadužen di džej Damir.

„Somborski kotlić“ postao je jedan od prepoznatljivih simbola grada Sombora, a brojni posetioci koji su prisustvovali manifestaciji u kojoj su se, osim kotlića, učesnici takmičili i za najbolje aranžirani sto i najveseliju ekipu, mogli su da prošetaju i „Ulicom starih zanata“, te pogledaju i druge znamenitosti i dešavanja u gradu.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

Tagovi: , , ,

Povezani članci

11. Međunarodna filatelistička izložba u sklopu Apatinskih ribarskih večeri
Dan otvorenih vrata preduzeća Vojput i Boje – preraslo u tradiciju

Kategorije

Izbornik