Sport

Antonio Ratković gradonačelnik Sombora na dodeli ugovora sportistima stipendistima: Ulagaćemo stalno u vas koji nastavljate tradiciju ovdašnjeg sporta

 

  • Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković je u Velikoj skupštinskoj sali zgrade Županije danas dodelio ugovore sportistima, stipendistima Grada. Njih tridesetoro je, u sve četiri uzrasne kategorije, pionira, kadeta, juniora i seniora, zaslužilo sportske stipendiju za ovu godinu. Uz gradonačlenika, najperspektivnijim i najuspešnijim sportistima čestitali su i gradska većnica za sport, omladinu, decu i zdravstvo Antonija Nađ Kosanović i predsednik Sportskog saveza grada Sombora Zoran Bojić

Uz tradicionalno, sportski pozdrav gradonačelnik Sombora Antonio Ratković izrazio je zadovoljstvo što je u krugu najperspektivnijih sportista Grada Sombora koji će tokom čitave 2023. primati sportske stipendije i što ima priliku da im uruči ugovore o stipendiranju od pionira do seniora a isto tako i trenera. S tim će svakako biti nastavljeno i u narednom periodu ali se osvrnuo i na slavnu ovdašnju sportsku istoriju:

  • Sombor jeste definitivno grad sporta i sportista podsećajući na vekovnu tradiciju sporta, od osnivanja prvog kluba na somborskom tlu 1887. godine. Somborci su godinama dominirali u sportovima kao što su plivanje i vaterpolo. Ulaganje u sve vidove sportskih aktivnosti tokom dugog niza godina doveli su do toga da stave Sombor na mapu onih gradova u našoj zemlji koji su višestruko olimpizovani, sa upisanih bezmalo pedeset kako sportista tako i trenera koji su učestvovali na olimpijskim igrama.

Gradonačelnik Ratković je potom ukazao na jasno opredeljenje, da Sombor kao gradska samouprava obezbeđuje neophodne uslove za sve svoje sportiste i da je jednako važno da bavljenje sportom krene od najmlađe populacije pa preko rekreativaca do veteranskog sporta. Grad Sombor za oblast sporta izdvaja više od 280 miliona dinara što predstavlja blizu sedam posto budžeta. – Smatram i da sa 10 miliona dinara koji smo za infrastrukturu kako u gradu tako ravnopravno i u naseljenim mestima, naknadno uvrstili u budžet, može dosta toga da se uradi i tu smo najveći akcenat opredelili za naseljena mesta, kako bi ljudi i na selu imali priliku da se bave sportom – rekao je potom gradonačelnik Ratković i nastavio:

  • Trudimo se da budžet svake godine bude sve veći govoreći i o sportskoj ustanovi, Sporskom centru Soko kao i organizaciji, Spotrskom savezu grada Sombora, dajući primer ulaganja u Sportsku halu Mostonga, zatvoreni i otvoreni bazen, od ove godine beležimo i radove na teleskopskim tribinama, do kraja godine i postojeće tribine u hali nastojaćemo da budu zamenjene, a u narednim danima očekuju nas i radovi na klimatizaciji same hale.

Velika podrška na ovim projektima gradonačelnik je podvukao, da stiže od Pokrajinske vlade a u ovoj godini grad Sombor će dobiti još jednu fiskulturnu salu u Srednjoj tehničkoj školi koju će osim đaka moći da koriste i ovdašnji klubovi.

  • Drago mi je što smo osim tribina u Riđici, Stanišiću, isplanirali i očekuju nas radovi na obnovi tribine u Staparu, Bačkom Bregu, Bezdanu, da smo od ove godine završili nadstrešnicu na tribini u Kljajićevu, gde nas očekuju i radovi na bazenu, u Bezdanu smo napravili kompletno novi sportsko-rekreativni centar, kako bi rekreativci i naši najmlađi imali priliku da se bave sportom, a toku su i završni radovi na izgradnji pešačke – trim staze u Rokovačkoj šumici. Naša želja je da što više sadržaja ustupimo i da što vremena građani posvete baveći se sportom.

Za 2023. godinu smo na Konkursu za sport dodelili 3 miliona dinara za 30 stipendija i to 9 pionirskih u izsnosu od 7 hiljada dinara, 8 kadetskih po 8 hiljada dinara, 7 juniorskih po 9, kao i 6 seniorskih u iznosu od 10 hiljada dinara mesečno tokom čitave godine, podsetio je gradonačelnik i današnje obraćanje najperspektivnijim sportistima Grada Sombora i trenerima koji su bili uz njih, zaokružio rečima:

  • Naravno to je samo deo sredstava za sport, jer se iznos od 61 milion dinara raspodeljen je na troškove klubova, organizaciju takmičenja, sportskih manifestacija, i naravno trenerskih nadoknada jer sigurno najbitniji je stručno-pedagoški rad pa bih se i ovom prilikom zahvalio svim našim trenerima.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Posle današnjeg Opštinskog Sombor domaćin i Okružnog školskog prvenstva
Stanišić domaćin prve faze Seoskih sportskih igara za 2023.

Kategorije

Izbornik