Najnovije

Antonio Ratković gradonačelnik Sombora na 12. skupu Zajedničkog konsultativnog Komiteta regiona EU-RS

 

  • Dvanaesti sastanak Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona Republike Srbije i Evropske unije održan je danas u Briselu. Sastanak je počeo izrazima najdubljeg saučešća porodicama stradalih u Srbiji, povodom nezapamćene tragedije koja se juče dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu. Minutom ćutanja odata je počast tragično stradalima

Tema ovogodišnjeg Zajedničkog konsultativnog odbora, kojim su kopredsedavali gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i profesor Franc Šausberger, predstavnik Komiteta regiona EU, bilo je unapređenje veština u oblasti javno-privatnog partnerstva na lokalnom nivou.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Čedomir Rakić istakao je da je uspostavljanje bliskih odnosa lokalnih vlasti u Republici Srbiji sa državama članica Evropske unije prioritet za MDULS. Još je dopunio da je to neophodan korak ka jačanju jedinica lokalne samouprave u Srbiji i, što je još važnije, ka daljem unapređenju kvaliteta života građana.

Rakić je potvrdio posvećenost Ministarstva procesu EU integracija, te ukazao na značaj podrške Evropske unije u oblasti reforme javne uprave, kroz donatorska sredstva i potrebnu ekspertizu.

U uvodnom delu sastanka prisutnima se obratila i ambasadorka Republike Srbije pri Misiji RS u EU Ana Hrustanović, nakon čega su diskutovali predstavnici Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i zamenik predsednika Komisije za javno-privatno partnerstvo Vlade Republike Srbije Andrijana Jovanović.

U svojstvu članica ZKO na sastanku su učestvovali gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, predstavnica Opštinskog veća opštine Vračar Nataša Mijatović, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, predsednici opština Varvarin i Vladimirci Violeta Lutovac Đurđević i Goran Zarić, kao i generalni sekretar SKGO Nikola Tarbuk.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Apel MUP-a vlasnicima oružja da svoje oružje drže zaklјučano
MUP: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo osam osoba i 14 ranjenih

Kategorije

Izbornik