Najnovije

Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora: Merama energetske sanacije porodičnih kula i stanova podižemo životni standard građana

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković prilikom svog obraćanja/foto: Srđan Ačanski

  • Dodela ugovora za energetsku efikasnost održana je danas, 15. marta, u Velikoj sali u zgradi Županije kojoj je prisustvovao gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i koji se i ovom prilikom obratio dobitnicima

Reč je o sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća, stambenih zajednica i stanova na teritoriji Grada Sombora. I ove godine Grad je učestvovao na ovom javnom pozivu, koji sprovode jedinice lokalne samouprave. Zahvaljujući Ministarstvu rudarstva i energetike obezbeđeno je 6,5 miliona dinara, a u gradskom budžetu opredeljen je dodatno isti iznos, pa je ukupna suma za ovu namenu dostigla vrednost od 13 miliona dinara.

Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković je u svom obraćanju podvukao da je zadovoljan zainteresovanošću građana za učešće na ovom konkursu i da će uskoro biti raspisan i novi konkurs kako bi i drugi sugrađani mogli da konkurišu:

  • Istinski mi je učinjena čast da vam se obratim danas, s obzirom na činjenicu da ćemo zahvaljujući zajedničkim naporima svih zajedno i udruženim sredstvima Ministarstva rudarstva i energetike u nacionalnom programu energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova kao i Grada Sombora, uspeti, pre svega, da poboljšamo kvalitet života 97 porodica sa teritorije našeg Grada i da vam obezbedimo viši stepen ostvarenog komfora i standarda življenja. Zaista sam zadovoljan dobrim i pozitivnim reakcijama naših sugrađana koji su na ovakav način učinili pozitivan pomak, ne samo u smislu ušteda u sopstvenom domaćinstvu, već i svojim direktnim dugoročnim doprinosom ekologiji i zaštiti životne sredine. Želim da se zahvalim svima vama što pratite rad gradskih službi i organa i što se na ovakav način ukjlučujete u zajedničke projekte i aktivnosti i činite da budete efikasni, a mi vama pouzdani partneri.

Na javnom pozivu za mere energetske sanacije porodičnih kuća, stambenih zgrada i stanova, 97 građana ostvarilo je pravo na subvenciju za potrebe zamene stolarije na svojim domovima, zamene postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo, tečno gorivo ili električnu energiju efikasnijim kotlom na gas, ugradnje termoizolacije, solarnih panela i slično.

Grad Sombor učestvuje već treću godinu za redom na ovom konkursu i do sada je više od 330 porodica ostvarilo pravo na subvenciju i na taj način učinilo svoj životni prostor energetski efikasnijim. Ova podrška će biti nastavljena i u narednom periodu čime će biti podignut dalje nivo životnog standarda žitelja na području Grada Sombora.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Somborski gradski većnici održali 202. sednicu
Po čemu je značajno selo Čonoplja

Kategorije

Izbornik