Najnovije

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u poseti Somboru

 

  • Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković juče je upriličio zvanični prijem za nj.e. ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Kristofera Hila sa suprugom i saradnicima.

Ovom prilikom, delegaciji Ambasade SAD predstavljeni su privredni, turistički i kulturni potencijali koje Sombor poseduje. Tokom razgovora, gradonačelnik Ratković je istakao da su razvoj privrede i turizma od izuzetnog značaja za Sombor i da će se izgradnjom saobraćajnice „Osmeh Vojvodine“ otvoriti brojne mogućnosti za sugrađane koji žele ovde da žive i privređuju.

Ambasador Hil se zahvalio gradonačelniku Ratkoviću na gostoprimstvu i dodao da je Sombor izuzetno lep grad, te da mu je zadovoljstvo što je imao priliku da ga poseti.

Nakon sastanka, nj.e. ambasador SAD Kristofer Hil u pratnji domaćina, pogledao je sliku „Bitka kod Sente“, a potom su fijakerom obišli gradsko jezgro i posetili Galeriju „Milan Konjović“ gde su pogledali trenutnu postavku i dela našeg poznatog umetnika i slikara po čijem imenu galerija nosi ime.

Sastanku su osim gradonačelnika Ratkovića, prisustvovali i Uroš Buzadžić, pomoćnik gradonačelnika za oblast kulture i turizma, Stanislava Jocić, u ime kabineta gradonačelnika, Branislav Svorcan, pomoćnik načelnika Odeljenja za privredu, turizam i LER i Kristina Harjung, Odsek za LER.

 


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Uhapšen zbog proizvodnje i prometa opojnih droga
U Somboru formiran prvi Savet za pravdu po meri čoveka

Kategorije

Izbornik