Sport

Alida Jerković trijumfovala u Malagi

 

  • Alida Jerković je osvojila Spanish Open, održan pretposlednjeg oktobarskog vikenda u Malagi. Alida je u svom debitantskom nastupu u veteranskoj kategoriji, bez izgubljenog seta osvojila masters turnir serije 500 bodova. U sjajnom finalnom meču pobedila je Francuskinju Nadege Plubel u dva vrlo neizvesna seta. Obe igračice su igrale odlično, napadački, i podjednako dobro se branile, ali je Alida pokazala da je bolji igrač, bila je sigurnija u završnici i oba seta dobila rezultatom 16:14

U istoj kategoriji nastupila je i Simana Matković, trijumfovala u mečevima grupne faze i kao prva u grupi se plasirala u polufinale. U polufinalu je poražena od sjajne Francuskinje Plubel, te je u konačnom plasmanu podelila treće mesto.

 Alida je nastupila i u kategoriji mešovitih parova sa Borisom, gde su bili treći nosioci. U prvom kolu su bili slobodni, a u četvrtfinalu su savladali francuski par Le Magoarou/Simon. U polufinalu su igrali protiv slovenačke kombinacije Jasmina/Matjaž Šušteršič i poraženi su u dva seta. U istoj kategoriji nastupili su i Katarina Blažev i Uroš Lukač, koj su u osmini finala pobedili španski par Acedo/Pozo, ali su u četvrtfinalu poraženi od sjajnih Šušteršiča. Uroš i Katarina su u prvom setu bili blizu da ga osvoje, ali su iskusni Slovenci uspeli da se izvuku.

Boris Jerković je pobedio u svim mečevima grupne faze, zatim bio slobodan u osmini finala. U četvrtfinalu je savladao Španca Gutiereza, zatim u polufinalu i najboljeg domaćeg igrača Roblesa. U finalu je u vrlo atraktivnom meču poražen od prvog nosioca i trenutno drugog igrača na svetu, Čeha Knofličeka. Češki prvak je pokazao neverovatnu sposobnost da odbrani svaki santimetar terena i bio je vrlo precizan, te Boris nije uspeo da ga ozbiljnije ugrozi, uprkos svojoj odličnoj igri.

U seniorskoj ženskoj kategoriji nastupila je Katarina Blažev. Iako još kadet, odlično se snašla u seniorskoj kategoriji i sa tri pobede i jednim porazom uspela da se plasira u četvrt finale. U meču protiv Nemice Rolfes Katarina je odlično igrala ali nije uspela da se plasira dalje.

Ovo je bio poslednji masters ove sezone, i somborski takmičari završavaju sezonu na visokim pozicijama u svojim kategorijama. Katarina je vodeća na svetskoj rang listi za kadetkinje, Uroš dvanaesti među kadetima, Boris peti senior, Alida osamnaesta među seniorkama, a Simana 33. među veterankama.

Galerija:


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

У Сомбору на Градском хиподрому одржан 5. касачки дан
Liga Šampiona: Fudbaleri Crvene Zvezde u gostima protiv Lajpciga

Kategorije

Izbornik