Najnovije

Vojska Srbije: Razvoj liderskih sposobnosti budućih podoficira

 

  • U Centru za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić“ u Pančevu u toku je realizacija 34. po redu Liderskog kursa, koji pohađaju odabrani profesionalni vojnici iz svih jedinica Vojske Srbije

To je prvi nivo usavršavanja profesionalnih vojnika za dužnosti podoficira u Vojsci Srbije, u trajanju od šest nedelja, a realizuje se s ciljem osposobljavanja za pravilno i efikasno komandovanje grupom, poslugom, posadom ili timom i izvršavanje zadataka iz nadležnosti zamenika komandira odeljenja – preciziraju na sajtu Vojske Srbije.

Programom Liderskog kursa su obuhvaćeni teorijski i praktični sadržaji iz različitih oblasti, poput liderstva, poznavanja vojnih propisa, vojne topografije, strojeve, taktičke, vatrene i fizičke obuke, kako bi polaznici stekli potrebna znanja neophodna za obavljanje početnih podoficirskih dužnosti.

Profesionalni vojnici koji uspešno završe ovaj nivo usavršavanja stiču uslove za upućivanje na Osnovni kurs za podoficire, po čijem će završetku biti unapređeni u čin vodnika i stupiti u stroj podoficira Vojske Srbije.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Ugrožavanje javnog saobraćaja, nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi i falsifikovanje isprave
Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

Kategorije

Izbornik