Najnovije

90,5 miliona dinara Somboru za razvoj lokalne infrastrukture

 

  • Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković je sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem potpisao Ugovor o realizaciji projekta izgradnje biciklističkih staza i rekonstrukcije pešačkih staza u Karađorđevoj ulici, Staparskom putu, ulici 12. Vojvođanske udarne brigade i Prvomajskom bulevaru čija je vrednost 90,5 miliona dinara (oko 775 hiljada evra) 

Sombor je uz Valjevo prvi grad u Srbiji sa kojim je ugovor potpisan. Ovo je prvi od nekoliko ugovora o dodeli sredstava za realizaciju projekata razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava koji sprovodi resorno Ministarstvo, a za čiju realizaciju se finansijska sredstva obezbeđuju od Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Francuske agencije za razvoj. Iz ovog programa Sombor će u narednom periodu dobiti sredstva čija će ukupna vrednost biti 2,5 miliona evra, a tim sredstvima će biti izgrađena još jedna raskrsnica sa kružnim tokom saobraćaja i uređeni mesni trgovi u Kljajićevu, Stanišiću, Staparu i Bezdanu.

Prilikom potpisivanja ugovora, ministar Goran Vesić je istakao značaj ovakvih projekata jer od njih će svi građani osetiti benefite:

  • Ima puno projekata koji su veći i vredniji u smislu novca, ali ne postoji ni jedan koji kao ovaj omogućava da se na pravi način poboljša kvalitet života ljudi u lokalnoj zajednici i tako da doprinos da svako mesto u Srbiji postane bolje mesto za život. Veoma je važno što na ovaj način u lokalnim zajednicama promovišemo urbanu mobilnost gradeći biciklističke staze i slično, a sa našim partnerima se trudimo da procedura bude maksimalno brza i da odobrimo nova sredstva za nove projekte kako bi ovaj program bio što efikasnije i brže okončan.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković se zahvalio resornom Ministarstvu, Svetskoj banci i Francuskoj razvojnoj agenciji i dodao da će izgradnja novih staza u gradu imati veliki značaj za građane Sombora:

  • Upravo podrška ovakvim projektima je ono što je potrebno lokalnim samoupravama i izuzetno sam zahvalan što smo prepoznati u ovom programu po kome ćemo dobiti značajna sredstva za unapređenje lokalne infrastrukture. Sa ovih devedeset miliona dinara izgradićemo četiri biciklističke i rekonstruisati četiri pešačke staze. Sombor je grad biciklista i mi smo nekoliko godina ulagali u izgradnju biciklističkih staza, ali ovim sredstvima ćemo uspeti da zaokružimo jednu celinu – naglasio je gradonačelnik Ratković.

Programom razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja jedinica lokalne samouprave „LIID“, biće podržano 145 lokalnih zajednica u Srbiji, a planirano je da se iz ovog programa finansiraju projekti u ukupnoj vrednosti 270 miliona evra.

Ovom činu prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika za oblast investicija i međunarodne saradnje Branislav Svorcan.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Zainteresovanost na javnoj raspravi o somborskom budžetu za 2024.
Gradsko veće Sombora: Budžet za iduću godinu blizu 5 milijardi dinara

Kategorije

Izbornik