Najnovije

Kolo srpskih sestara Sombor tradicionalno na Vidovdan

 

  • U Narodnom pozorištu u Somboru, sinoć je u organizaciji Kola srpskih sestara, održana 22. po redu Svečana akademija povodom obeležavanja godišnjice Kosovskog boja pod sloganom „Kosovo je najskuplja srpska reč, znamo da ne damo“

Na početku programa, prisutnima se obratila i pozdravila ih predsednica Kola srpskih sestara Natalija Oluić, koja je tom prilikom poručila da je važno saosećati se sa stradalnim srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, kao i da će im Kolo srpskih sestara uvek biti tu kao podrška.

Poetsko veče puno emocija, svojim nastupom su uveličali Crkveni hor „Sveti car Konstantin i carica Jelena“, KUD „Izvor“ iz Stanišića, KUD „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Čonoplje i učenice Muzičke škole „Petar Konjović“ Sombor, Nikolina Manić i Anđela Marinković. Celokupni program, vodio je Slobodan Vukobratović.

Kolo Srpskih sestara postoji od 1991. godine, i bavi se humanitarnim radom i negovanjem srpske tradicije, kulture i običaja.

U ime lokalne samouprave, Svečanoj akademiji prisustvovala je članica Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Jovana Miljević.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Priređen „Vidovdanski kolaž“ Pedagoškog fakulteta u Somboru
PU Sombor: Nedozvolјena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga

Kategorije

Izbornik