Sport

3. Kajakaški kup u Somboru potvrdio slavu ovog trofejnog srpskog sporta

 

  • Na Velikom bačkom kanalu u gradu Somboru, održan je treći po redu Kajakaški kup Sombora, uz podršku Grada Sombora, a u organizaciji Kajak kluba „Sombor“. U ime Grada Sombora, manifestaciju olimpijskog sporta su posetili gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast ruralnog razvoja Srđan Savić

Na Kajakaškom kupu Sombora na mirnim vodama, učestvovalo je 7 kajakaških klubova iz čitave Srbije, sa više od stotinu učesnika, koji su veslali u više uzrasnih kategorija. Ukupno je održano 35 sprinterskih trka na stazi dužine od 500 m.

Najuspešnija, sa najviše osvojenih medalja je bila ekipa KK „Dunav“ iz Bezdana. Drugo mesto osvojila je kajakaška regata KK „Sombor“ predvođena trenerskom palicom naše najtrofejnije olimpijke i višestruke evropske i svetske šampionke Antonije Nađ Kosanović, dok je treće mesto pripalo KK „Obilić“ iz Novog Kneževca.

Gradonačelnik Ratković sa svojim saradnicima, nastavio je u kontinuitetu da podržava sportske smotre i afirmativni duh prvenstveno našim najmlađim sugrađanima na području Grada Sombora.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Riđičani a ni brojni ljubitelji rukometa ne zaboravljaju Pinju, jednog od simbola RK Dalmatinac
29. Svetsko prvenstvo u ribolovu za dame u Apatinu, Hrvatska prvak

Kategorije

Izbornik