Sport

29. Svetsko prvenstvo u ribolovu za dame u Apatinu, Hrvatska prvak

***Ivona Majsec, reprezentativka Hrvatske

  • Apatin je, od 21. do 27. avgusta, bio domaćin 29. po redu Svetskog prvenstva u ribolovu na plovak za žene. Četrnaest najboljih ženskih ekipa odmerilo je svoja znanja i umeća na apatinskom Dunavcu

Svečano otvaranje Šampionata održano je u četvrtak 24. avgusta, od 18 časova, na Trgu Nikole Tesle u Apatinu uz defile učesnika i intoniranje državnih himni zemalja učesnica.

Prethodno, žreb za izvlačenje „boksova” za vreme takmičenja obavljen je u ponedeljak, 21. avgusta. Treninzi pred početak prvenstva održavani su od ponedeljka do petka u terminu od 10 do 18 časova, tako da su učesnici takmičenja imali dovoljno vremena da se upoznaju sa vodom i vrstom ribe koja obitava u Dunavu.

Takmičenje je startovalo u subotu, 26. avgusta, sastankom kapitena i žrebom, a potom je usledio ulazak u boksove i atraktivno nadmetanje, da bi konačna odluka pala sutradan. Već nakon prvog dana takmičenja ,izdvojila se kao favorit ekipa Hrvtaske, koja je po upecanoj ribi bila daleko ispred konkurenata.

Repreznatcija Hrvatske oduševljena rezultatima postignutim na svetskom prvenstvu u Apatinu (klik na sliku link ka videu)

Ekipi Hrvatske je dosta pomoglo to što isto kao i Srbija izlazi na Dunav, kao i reke gde su vežbali slične su Dunavu. Treninge su održavali na Savi, Dunavu, Dravi kao i drugim rekama u Hrvatskoj. Prema rečima članice Hrvatske reprezentacije Ivone Majsec, kada su čuli da se takmičenje održava u Srbiji nisu hteli ni po koju cenu da propuste prvenstvo.

Njihova taktika da pecaju više manjih riba tzv. “kedera”, na kraju je urodila je plodom, pa su i odnele su ubedljivo prvo mesto. Kilaža svih upecanih riba na kraju je sabirana, pa je prvak postala reprezentacija sa najvećom količinom. Dunav je tokom predhodnih nekoliko dana opao, pa one reprezntacije čija je taktika bila da jure veće komade ribe nisu dobro prošli. U nedelju takmičenje je počelo oko 10 časova a, već oko pola pet popodne bili su poznati rezultati, dok je prema predviđenom rasporedu oko 19 časova obavljena i dodela nagrada.

Na kraju, poredak sledeći: Hrvatska je pobednik, drugo mesto osvojila je Italija, treća je reprezentacija Poljske, dok su srpske dame zauzele deseto mesto od 14 selekcija koje su učestvovale na ovom prvenstvu, koje je proteklo je bez učesnica iz udaljenih zemalja poput Južne Afrike, Novog Zelanda, Indonezije……

Srđan Ačanski

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

3. Kajakaški kup u Somboru potvrdio slavu ovog trofejnog srpskog sporta
Kristian Dobi i nova titula za Rvački klub Radnički Sombor

Kategorije

Izbornik